Reklamkuppen: ”Audition” för att hitta nya Ica-Stig

Presschefen: ”Vill bygga upp intresset så mycket som möjligt”

1 av 5
TV

En bild på Stefan Sauk i vit rock satte igång spekulationerna om att det är han som är den nya Ica-Stig.

Men allt kan ha varit en kupp. I en ny reklamfilm framträder flera skådespelare i en ”audition” för det prestigefyllda uppdraget.

Det kan vara skådespelaren Stefan Sauk som blir den nya Ica-Stig i livsmedelsjättens populära reklamsåpa. Det kan också vara skådiskollegan Peter Magnusson. Eller så blir Johnny Depp-lookaliken Seba Alón.

Förra helgen kunde Nöjesbladet berätta att Hans Mosesson lämnar butikschefs-rollen efter 13 år. I går rapporterade vi om att en inspelningsbild som publicerats på sociala medier fått igång ryktet att Stefan Sauk blir hans efterträdare.

Nu vet vi inte längre vad vi ska tro, och det är förmodligen precis vad Ica vill.

Vill öka förväntningarna

I kväll har nämligen en ny reklamfilm premiär. I den utspelas en audition där den nya Ica-Stig ska väljas ut. Flera namnkunniga skådespelare medverkar. Men om det verkligen blir någon av dem är högst oklart.

Och Icas presschef Ola Fernvall är lika tyst som ett storpack makaroner högst upp på en butikshylla.

– Meningen med filmerna är att de ska bli överraskningar. Vi berättar inte vad som händer i dem eller vem den nya Ica-Stig är, säger han.

”Testat både män och kvinnor”

Vem som efterträder Mosesson kommer Ica avslöja i en reklamfilm den 1 februari.

Ola Fernvall vill inte kommentera om inspelningsbilden släpptes i syfte att elda på hypen kring bytet.

– Jag har inte alla detaljer om vad som har hänt. Men vårt syfte med filmerna är att öka intresset för vem som blir den nya Ica-Stig, säger han.

Är ni nervösa för att den nya Ica-Stig inte kommer bli lika populär som Hans Mosesson?

– Det jag kan säga är att vi har testat många olika skådespelare, både män och kvinnor. Vi är mycket trygga med att den som vi valt kommer att göra ett mycket bra jobb.

ARTIKELN HANDLAR OM