"Farmen"-deltagare förda till sjukhus

Kollapsen – fick föras från TV4-gården: ”Vet inte om han vill ha lite tycka synd om”

1 av 5
TV

Två av deltagarna i TV4:s "Farmen" blev så sjuka att de måste uppsöka läkare i tisdagens avsnitt.

John Carlos "JC" Osséen fick behandlas med dropp innan han kunde återvända till dokusåpan.

Farmarna misslyckades å det grövsta med de uppdrag de fick i den första veckan av TV4:s dokusåpa "Farmen". Potatislandet var för dåligt rensat, kornas vindskydd inte byggt och ladan inte iordninggjord. Straffet: Inga djur till gården. Och utan djur – ingen mjölk och inga ägg.

Matbristen i kombination med hårt gårdsarbete har gjort ett par av de medverkande sjuka. Två av deltagarna blev i tisdagens avsnitt så illa däran att de måste uppsöka läkare.

"Helt borta"

28-årige John Carlos Osséen hade sedan tidigare problem med blodsockret och drabbades av yrsel.

– Jag är helt borta i kroppen. All kraft är borta, sade han, och fick hjälp att ta sig ut från gården för att åka till sjukhus.

Kort därefter meddelade även Daniel Persson, 21, att han behövde vård. Han hade till och från legat i sängen och klagat över magont.

Fick vård

De övriga tycktes dock tycka att Daniel Persson överdrev för att få uppmärksamhet.

– Jag vet inte om han vill ha lite empati, medlidande, tycka synd om. Jag vet inte vad han lider av egentligen, för det har hoppat från alla möjliga sjukdomar, menade storbonden Joakim Ljunggren, 52.

– Jag lider för tillfället av något högt blodtryck, något hög sänka, lågt blodsocker, inget protein i kroppen... Och så är jag så klart förstoppad på det, berättade Daniel Persson i programmet.

Båda deltagarna kunde efter att ha fått vård återvända till gården och dokusåpan. I slutet av tisdagens avsnitt anlände till sist korna, till de tävlandes stora glädje.

Therese Lindström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM