Helt skamlöst och alltid oanständigt

Så bra är nya Shameless, The bachelorette och The librarians

1 av 3
Shameless.
TV

Shameless

Säsong 5, del 1

Amerikansk dramakomedi från 2015 av Paul Abbott, med bl a William H Macy, Emmy Rossum och Joan Cusack.

Paul Abbotts amerikanska ­variant av sin egen brittiska långkörare går in på sin femte gräns­lösa säsong. Patriarken och ärkealkoholisten Frank (William H Macy) har en ny lever och en ny fru (Joan Cusack), som lär få jobba heltid med att hålla honom borta från flaskan. Fiona (Emmy Rossum) har fotboja, och en hel kull med nya små potentiella marodörer har fötts. Helt skamlösa och alltid oanständiga ”Shameless” – om i-landsfattigdom och familjelivet som slagfält – går en underhållande balansgång mellan det roliga och det föraktliga. Manuset är smått hysteriskt men tonsäkert, och ensemblen genomgående suverän.

Säsongspremiär på söndag 20.00 CMore series

The bachelorette

Säsong 10, del 1

Amerikansk realityserie från 2014 av Mike Fleiss, med bl a Chris Harrison och Andi Dorfman.

I väntan på svenska ”Bachelors” comeback i Sjuan: ännu en ­säsong av amerikanska ”The bachelorette”. Den här gången är det Andi Dorfman från Atlanta som ska välja bland 25 kärlekskranka män. Eller snarare 26 – eftersom en stalker i form av en före detta ”Bachelorette”-deltagare kraschar introduktionsminglet. Ett tilltag som känns ovanligt riggat, även med fejkreality-mått mätt. I övrigt får vi den vanliga mixen av tvålfagra män som krystar hårt för att göra avtryck (en har varit i Grekland – STOPPA PRESSARNA!), dåliga förlorare och en stormande naivitet. Fortfarande förförande pinsamt, efter alla dessa år.

Säsongspremiär på söndag 20.00 TV11

The librarians

Del 1-2

Amerikansk äventyrsserie från 2014 av John Rogers, med bl a Rebecca Romijn, Christian Kane och Noah Wyle.

TNT har spunnit vidare på ”The librarian”-filmerna från 00-talet, med Noah Wyle som ”Bibliotekarien”, med uppdrag att skydda magiska artefakter. ”The librarians” frontas av Rebecca Romijn som en antiterroristagent som blir utsedd till ”Beskyddaren”, som ska leda ett nytt team bibliotekarier; tre personer med unika förmågor, som ska bekämpa ondska, och se till att världens ­magi inte hamnar i fel händer. Wyle är ­exekutiv producent, och med i det inledande dubbelavsnittet – men dyker sedan bara upp sporadiskt. Ett muntert, speedat, ogenerat fånigt matinéäventyr för vuxna med barnsliga preferenser.

Premiär på tisdag 21.00 FOX

ARTIKELN HANDLAR OM