Ingvar Oldsberg stannar kvar på ”Bingolotto”

Berättar om succén: ”Otroligt tillfredsställande”

1 av 4
Ingvar Oldsberg.
TV

Alla Ingvar Oldsberg-fans kan andas ut.

Den folkkäre tv-profilen kommer fortsätta att leda ”Bingolotto” i åtminstone ett och ett halvt år till, kan Nöjesbladet berätta.

– Jag har haft en del önskemål som jag fått igenom, säger han.

Det blir bingo för alla som gillar att se Ingvar Oldsberg i tv-rutan. 69-åringen har gjort klart om att leda ”Bingolotto” fram till i mitten av juni nästa år.

– Vi har haft förhandlingar om det och kommit fram till att jag fortsätter till den 15 juni 2016, säger Ingvar Oldsberg när Nöjesbladet når honom i Bangkok, där han befinner sig på semester.

”Otroligt tillfredsställande”

När Oldsberg tog över programledarskapet i augusti hade ”Bingolotto” kämpat i motvind under en längre tid. Men den rutinerade tv-räven lyckades göra hösten till en succésäsong.

– Uppesittarkvällen vi gjorde kvällen före julafton hamnade på topp tio-listan över ”Bingolottos” program någonsin. Det känns otroligt tillfredsställande och roligt, säger han.

Har tvekat

Men trots det var det inte någon självklarhet att det skulle bli någon förlängning efter våren.

– Jag har kanske fyra-fem år kvar i yrkeslivet, och jag måste fundera på vad jag vill ägna mig åt, sa Ingvar Oldsberg till Nöjesbladet för några veckor sedan.

Men efter samtal med Folkspel, som driver ”Bingolotto”, har 69-åringen nu alltså beslutat sig för att fortsätta.

På grund av framgången var Ingvar Oldsbergs förhandlingsläge gott.

– Jag hade en del önskemål för att fortsätta som jag fått igenom. Men vilka de är vill jag inte gå in på, för det kan störa en del diskussioner som återstår.

Han fortsätter:

– Men det handlar mycket om vilka gäster vi ska ha och hur vi kan göra ”Bingolotto” till ett program som är värt att titta på även om man inte köpt någon lott.
Har du fått löneförhöjning?
– Jag får högre ersättning ju fler lotter som säljs. På så sätt tjänar alla på att det går bra för programmet. Men det viktigaste för mig är inte den summan, utan det är att vi hjälper föreningslivet och att vi gör ett bra program för tittarna.

Vad som kommer hända efter juni nästa år är dock oklart.

– Det får vi se. Det beror både på hur bra det har gått och hur jag känner då, säger Ingvar Oldsberg.

ARTIKELN HANDLAR OM