Hollywoodfrun i chock – efter cancerbesked

Mardrömmen: systern svårt sjuk: ”Hela familjen måste kanske ta bort brösten”

TV

I januari fick den nya Hollywoodfrun chock­beskedet över telefon.

Caroline Granes lillasyster hade drabbats av bröstcancer – bara 23 år gammal.

– Hela familjen kanske måste operera bort brösten, säger stjärnmäklaren.

Foto: MAGNUS WENNMAN
”DET VAR FRUKTANSVÄRT” Caroline Grane är ny Hollywoodfru. Tidigare i år fick hennes lillasyster, bara 23 år gammal, veta att hon drabbats av bröstcancer. ”Det är det där samtalet man bävar för hela livet, det var fruktansvärt”, säger Caroline.

Hon är framgångsrik mäklare i New York och Los Angeles och det senaste tillskottet i ”Svenska Hollywoodfruar” på TV3.

Men för Caroline Grane, 36, ligger fokus just nu helt hos familjen. I januari fick hon chockbeskedet över telefon.

– Vi är sju syskon och jag har en syster som är 23 och hon har fått diagnosen bröstcancer, säger hon.

”Tankarna snurrade”

Caroline Grane beskriver hur paniken spred sig i henne. Hon var i USA men tog sig till Stockholm så snabbt som möjligt.

– Det är det där samtalet man bävar för hela livet, det var fruktansvärt. Tankarna bara snurrade: ”Kommer min syster överleva, finns det botemedel, hur sjuk kommer hon att bli?”

”Går inte vara fåfäng”

Systern fick på kort tid en operationstid.

– Läkarna bedömde det som akut och allt gick ganska snabbt. Det är verkligen läskigt med cancer för hon kände sig aldrig sjuk. Hon får kemo­terapi och nu beskriver läkarna henne som en cancer-överlevare så det är fantastiskt, säger Caroline Grane.

Hur har du påverkats?

– Framför allt psykiskt. Hela familjen måste ju ändra inställning. Det går inte att vara fåfäng längre och klaga på hur ens hår ser ut. För en i familjen kommer inte ha nåt hår. Jag måste bara säga till henne att det är fantastiskt för det finns ett botemedel och botemedlet funkar och det är ett bevis för att hon kommer bli bättre. Allt handlar bara om att vara tacksam.

Bröstcancer kan ju vara ärftligt, är du orolig över det?

– Ja, hela familjen ska kolla sig. Det finns ju vissa bröstcancersorter som är så aggressiva så då kanske hela familjen måste ta bort brösten. Hon har varit på utredning, men jag har inte gått och kollat mig än, jag har gjort en undersökning men jag måste göra en till. Sånt pratar vi om dag­ligen hela familjen hur man ska hantera det.

FAKTA

Det här är Caroline

Namn: Caroline Grane. Ålder: 36. Bor: New York och Los Angeles. Yrke: Fastighetsmäklare. Aktuell: Ny i ”Svenska Hollywoodfruar”, nya säsongen drar i gång på tisdag, 7 april, klockan 21 på TV3.