”Top model”-Kevin Montero skadades i ”Gladiatorerna”

1 av 7 | Foto: TV4
TV

Han var för muskulös i ”Top model”.

Nu gör Kevin Triguero Montero succé i ”Gladiatorerna”. Men tävlingen var tuffare än han trodde.

– Jag fick en rejäl smäll i handleden. Jag kunde knappt greppa i någonting, säger han.

Foto: TV3/Johnny Wohlin
Kevin Triguero Montero.

Modellen Kevin Triguero Montero, 26, var med i lördagkvällens avsnitt av TV4:s ”Gladiatorerna”.

Där gjorde han succé och gick vidare till semifinal i programmets mest jämna hinderbanan någonsin, enligt programledaren Gry Forssell.

Men tävlingen var tuffare än han först trodde.

– Gladiatorerna är ju otroligt starka och atletiska killar som gärna vill vinna. Det är betonggolv och inga mjuka fall, så man känner sig rätt mörbultad.

Nära att slå huvudet i poolkanten

Under en gren där han kolliderade med gladiatorn Phoenix ramlade Kevin Triguero Montero i poolen och hamnade farligt nära kanten.

– Jag klarade mig med huvudet bara några centimeter från kanten. Jag hade verkligen tur. Jag föll bakåt, så jag märkte inte så mycket, men när jag klev ut ur poolen så såg jag alla blickar och alla undrade om det gick bra och om jag slagit mig.

Han säger att man är medveten om riskerna innan man ger sig in i programmet.

– Men många av grenarna kan man kanske utforma lite säkrare.

Skadad innan hinderbanan

Dessutom hade han skadat sig innan det var dags för hinderbanan.

– Jag fick en rejäl smäll i min högra handleden, den var helt svullen. Jag kunde knappt greppa i någonting. Så redan från början var jag nervös över om jag kunde ta mig upp för första väggen, och sedan om jag skulle klara av armcyklingen, för jag hade ingen greppstyrka.

I dagar efter tävlingen var han helt mörbultad.

– De här skadorna man drar på sig under tävlingens gång är inget man får ta del av som tittare. Det var handleden, axeln, hälsporre i båda hälarna. Höfterna hade fått rejäla smällar också. Men det var värt det, skrattar han.

Det var till slut hans vinnarskalle och adrenalinet som hjälpte honom genom banan. I publiken hade han stöd av flickvännen Ellinor Bjurström och flera andra ”Top model” deltagare.

Kallades för muskulös för att modella

Kevin Triguero Montero kallades för muskulös för att modella när han medverkade i ”Top model”, något som fick honom att ifrågasätta modebranschens ideal.

Efter programmet har han fortsatt med modellandet.

– Någonstans har jag insett att jag måste kompromissa med branschens krav. Så sedan dess jag har gått ner lite i vikt och tappat lite muskelmassa, men jag har fortfarande försökt hålla det sunt och hälsosamt. Sedan får branschen också möta mig halvvägs. Det var en viktig lag om idealen som gick i genom i Frankrike här om dagen, så det känns som att det är på rätt väg.

Senaste nyheterna och snackisarna – följ Nöjesbladet på Twitter