NHL-stjärnans kärlekskupp i Mästarnas mästare i kväll

Danijela Rundqvists fästman NHL-proffset Nils Ekman överraskade med blommor

1 av 8 | Foto: SVT
ÖVERRASKNINGEN: BLOMMOR OCH DIAMANTER Danijela Rundqvist ligger och sover när det kommer ett bud med blommor och diamantörhängen. Men tittarna får aldrig veta att pojkvännen Nisse är en välkänd hockeyspelare - före detta NHL-proffset Nils Ekman.
TV

Ishockeystjärnan Danijela Rundqvist har hittills gjort succé i ”Mästarnas mästare”.

I kvällens avsnitt överraskas hon med ett hemligt blombud och ett par diamantörhängen - från ”Nisse”.

Vad tittarna aldrig får veta är att fästmannen är före detta NHL-proffset Nils Ekman.

SVT:s ”Mästarnas mästare” spelades i år in på Sicilien i Italien. I kvällens avsnitt ligger OS-medaljören Danijela Rundqvist, 30, och sover när Anna Olsson väcker henne och säger att hon har fått ett blombud. Med tårarna rinnandes ner för kinderna berättar hockey­proffset i programmet att budet var från hennes fästman, ”Nisse”.

- Jag blev väldigt för­vånad och överraskad. Och väldigt glad och rörd, säger hon till Nöjesbladet.

Graverade in namnet

Vad SVT inte avslöjar för tittarna är att fästmannen ”Nisse” är det före detta NHL-proffset Nils Ekman, 39. Danijela Rundqvist säger att de varit tillsammans i två och ett halvt år.

Paret förlovade sig i september 2013 i Lugano, där de bodde när hon spelade ishockey i den schweiziska ligan. Danijela hade noggrant tänkt ut hur hon skulle ställa frågan till Nils.

- Jag hade överraskat honom med att gravera in hans namn i en ring. Sedan skulle vi ta en bergsvandring, men så kom inte det rätta tillfället. Så jag väntade till senare på kvällen när vi gick ner till Luganosjön. Där frågade jag om han ville förlova sig med mig.

Nästan 300 matcher

De träffades på en väl­görenhetsmatch för unga reumatiker 2012, två år efter att Nils Ekman hade drabbats av den stroke som gjorde att han var tvungen att sluta med hockeyn.

- Han hade precis kommit tillbaka och börjat må mycket bättre. I dag mår han väldigt bra.

Nils ”Nisse” Ekman spelade VM och nästan 300 matcher i NHL under sin karriär innan karriären avslutades i Djurgården. I dag är han sportchef för Djurgårdens damlag, där Danijela både spelar och är rekryteringsansvarig.

”Mästarnas mästare” sänds i kväll klockan 20.00 på SVT.

Stekheta snackisarna i nöjesvärlden: Följ Nöjesbladet på Twitter