Regissören hoppar av ”Twin Peaks”

David Lynch är inte nöjd med betalningen

1 av 4
Lynch.
TV

David Lynch hoppar av som regissör i ”Twin Peaks”.

Nu kan hela projektet med en ny säsong av kultserien vara i gungning.

”Jag fick inte tillräckligt med pengar”, säger han i ett uttalande till Facebookgruppen ”Twin Peaks Festival”.

I oktober avslöjades det att dramat ”Twin Peaks” skulle få nytt liv efter 25 år på betal-tv-kanalen Showtime, till fansens stora glädje. I början på året blev det dessutom klart att Kyle MacLachlan, specialagenten Dale Cooper, skulle reprisera sin roll.

Men nu är hela projektet i fara. Regissören David Lynch säger att han har hoppat av.

”Efter ett år och fyra månader av förhandlingar lämnade jag eftersom inte tillräckligt med pengar erbjöds att göra manuset på det sättet jag kände att det behövde göras”, har regissören skrivit i ett uttalande, enligt Facebookgrupppen ”Twin Peaks Festival”.

Kan fortfarande bli av

Lynch skriver vidare att han i helgen började ringa runt till skådespelarna för att berätta om avhoppet. Men han vet inget mer om serien får en ny säsong ändå, eller läggs ner helt.

”'Twin Peaks" kan fortfarande vara aktuell för Showtime. Jag älskar ”Twin Peaks”-världen och önskar att saker och ting hade kunnat lösas på ett annat sätt”, avslutar han uttalandet.

Den nya ”Twin peaks” skulle få premiär 2016 och få nio nya avsnitt. ”Twin Peaks” sändes i 30 avsnitt mellan 1990 och 1991. Handlingen utspelar sig i den fiktiva lilla staden med seriens titelnamn under två månader 1989.