Hollywoodfrun: Jag är shopoholic

Lägger två miljoner kronor på shoppande – om året

1 av 7
TV

Hon säljer fastigheter för miljarder - och shoppar för fantasisummor.

Den nya Hollywoodfrun Caroline Grane, 36, lägger över två miljoner kronor om året på sitt lyxliv i USA.

– Jag är shopoholic, ibland tappar man begreppen, säger hon.

Hon är stjärnmäklare med New York och Los Angeles som bas. Caroline Grane, 36, skryter gärna om sitt smeknamn som ”Billion dollar lady”, kvinnan som säljer lägenheter, hus och fastigheter för miljarder.

Och när Caroline Grane gör entré i ”Svenska Hollywoodfruar” på TV3 i kväll hymlar hon inte heller med sitt lyxliv. Hon berättar glatt att hon spenderar över 20 000 dollar i månaden på shopping, motsvarande drygt två miljoner kronor om året.

– Jag är shopoholic, men det är bra för alla fotograferingar som jag ska vara med på nu, säger hon med ett skratt.

Handväskor för 42 000 kronor

Men samtidigt erkänner hon att de enorma beloppen nog kan sticka i ögonen på de svenska tv-tittarna.

– Ibland tappar man lite begreppet när man håller på med så stora summor. För om jag säljer en trerumslägenhet för fem miljoner dollar (42 miljoner kronor), vad spelar det då för roll om man köper en väska för 5 000 dollar (42 000 kronor). Det är ju bara månadsavgiften för den lägenheten. Men samtidigt, jag säljer en livsstil och då förväntar sig också mina kunder att jag ska leva på ett visst sätt och föra mig på ett visst sätt. Jag ska både vara kunnig och se representativ ut, säger hon.

Pengarna lägger hon gärna på smycken, Chanel-skor, Hervé Léger-klänningar och handväskor.

”Har inte vunnit på Lotto”

När Nöjesbladet träffar Caroline Grane i en svit på Berns hotell i Stockholm har hon fyra olika väskor med sig. Och hon kallar dem för sina bebisar.

– Ja, det gör jag. För om nån flyttar på en handväska när man är på restaurang eller man ställer ner den nånstans så blir det alltid "be careful with my baby".

Hon skrattar när hon säger det. Men betonar också att det ligger hårt jobb bakom möjligheten att shoppa för de astronomiska summorna.

– Jag har inte vunnit på lotto. Jag sitter inte hemma och rullar tummarna medan pengarna rullar in. Det är stenhård konkurrens i mäklarbranschen och jag jobbar hårt. Ibland går det bra, andra gånger går det inte som man vill, säger hon.

Få fenomenal koll på svinrika kändisar - följ Nöjesbladets helt fantastiska sida på Facebook

FAKTA

Namn: Caroline U Grane.

Ålder: 36.

Bor: New York och Los Angeles.

Yrke: Fastighetesmäklare.

Bakgrund: Har en magisterexamen i finans. Flyttade till New York för 11 år sedan och har arbetat som fastighetsmäklare där tillsammans med bland andra "Million dollar listing”-profilen Fredrik Eklund.

Aktuell: Ny i ”Svenska Hollywoodfruar” som har säsongspremiär i kväll klockan 20 på TV3.

Kan tjäna miljoner på en försäljning

– Om jag säljer ett townhouse för 20 miljoner dollar (cirka 170 miljoner kronor) så visst, då kan jag tjäna några hundratusen dollar på det. Men som i alla affärsrörelser så går det upp och ner och det är extremt hård konkurrens som mäklare i New York och Los Angeles så jag får jobba hårt.

Om det hemliga mellannamnet: ”rimmar på fuck”

I amerikanska register står hon som Caroline U Grane. När Nöjesbladet frågar om det blir hon först ställd.

– Det är hemligt egentligen, för jag heter nämligen Ulla. Det är efter min mamma, men det är ett så roligt namn för att det rhymes with fuck. Men det är nästan kult att heta Ulla. You know, man tänker bara på sex automatiskt.