Sjuk av sin skilsmässa

Hollywoodfruns hjärta gav upp: Jag svimmade och slog i huvudet

1 av 5 | Foto: Ebba Olsson Wikdahl
Skilsmässan blev en lång plåga för Agnes-Nicole Winter. Den gick igenom till sist - men hjärtproblemen hon fick under processen består. ”Jag har fått mediciner och går på regelbundna kontroller”, säger hon.
TV

Skilsmässan gjorde henne sjuk.

Efter 36 vändor i rätten gav Agnes-Nicole Winters hjärta upp.

– Jag bara föll ihop, slog i huvudet och fick hjärnskakning, säger hon.

Skilsmässan från ex­maken var uppslitande. Så uppslitande att Agnes-­Nicole Winter, 59, blev sjuk.

– Mitt i alltihop fick jag hjärtproblem av stressen. Jag behandlas fort­farande för hjärtat, säger Agnes-­Nicole.

Efter fyra års uppehåll är hon tillbaka i nya avsnitt av ”Svenska Hollywood­fruar”. För ­Nöjesbladet berättar hon om hur hon nu äntligen fullständigt tagit sig ur det tragiska förhållandet som var på upphällningen redan ­senast hon var med i TV3-serien.

”Handlingsförlamad”

– Det var jättejobbigt. Jag fick gå till domstolen 36 gånger. De kontrollerade varenda steg jag tog och frös alla mina projekt. Jag kände mig helt handlingsförlamad, säger hon.

Hon berättar att ex­maken motsatte sig skilsmässan.

– Men jag var tvungen. Det blev bara bråk mellan oss. Så jag begärde skilsmässa. Men eftersom han inte ville började han bråka om precis allting och jag blev indragen i domstol nästan varje vecka, säger hon.

”Jag började svimma”

Nu har skilsmässan äntligen gått igenom. Men hjärtproblemen har hon kvar.

– Mina hjärtslag gick ner till 42, de ska ligga på 70-72. Jag började svimma före jul och i februari föll jag och slog i huvudet och fick hjärnskakning. Jag var hemma hos en pojkvän, mitt i en mening så ramlade jag bara rakt ner utan förvarning, säger hon.

Det blev ilfart till sjukhuset där hon blev inlagd och fick träffa en hjärtspecialist.

– Jag har fått mediciner och går på regelbundna kontroller. Ett tag fick jag inte köra bil heller för att de var oroliga för att det skulle kunna hända igen, precis när som helst, jag skulle ju kunna krocka och köra ihjäl någon. Men med medicinerna är det bättre. Mina hjärtslag är uppe i 50 nu och om det bara går upp till 56 så kommer jag klara mig utan pacemaker, ­säger hon.

Det här är Agnes-Nicole

Namn: Agnes-Nicole Winter.

Ålder: 59.

Bor: Beverly Hills.

Yrke: Skådespelare och tv-producent.

Familj: Sönerna Alexander och Christopher.

Bakgrund: Växte upp i Borås, men har nu bott i USA i mer än 30 år. Innan Agnes-Nicole började arbeta med film och tv var hon modell. Nu driver hon ett eget filmproduktionsbolag.

Aktuell: Tillbaka i ”Svenska Hollywoodfruar” efter fyra års uppehåll.