Magnus Härenstam smugglade piller i kalsongerna

Folkkära profilen om korta smugglarkarriären

1 av 3
Den folkkära profilen Magnus Härenstam är gäst i Hellenius hörna i TV4.
TV

Barnprogramledare, frågesportlegendar – och pillerkurir.

I TV4:s ”Hellenius hörna” berättar Magnus Härenstam om när han smugglade tabletter i kalsongerna genom tullen.

– Jag la dem på var sin sida om Petter-Niklas, säger han i programmet.

”Fem myror är fler än fyra elefanter”, ”Jeopardy”, "Fredrikssons fabrik” – och nya succéshowen ”Morsning och goodbye”.

Magnus Härenstam är en av våra mest mångfacetterade och folkkära underhållare.

Var reseledare

I kvällens ”Hellenius hörna” i TV4 berättar 73-åringen om sin kommande självbiografi – där han bjuder på flera hittills okända berättelser ur sitt förflutna.

En av de mer häpnadsväckande historierna kommer från 1960-talet, då Magnus arbetade som reseledare. För att orka med det höga tempot tog han uppiggande tabletter som egentligen skulle användas för att gå ner i vikt.

– De gjorde att man kunde hålla igång till långt inpå nätterna. Man blev snabb i roten, säger Magnus Härenstam i programmet.

Smugglade piller – bredvid ”Petter-Niklas”

Vid ett tillfälle stoppade han tabletter väldigt nära sina ädla delar – för att få dem igenom tullen.

– Det var tiomilligramstabletter i små rör. De la jag på varsin sida om Petter-Niklas i mina Jockeykalsonger. Det var en bra modell, för de höll tätt.

Fick cancer

I programmet berättar underhållaren och tv-profilen också om den tunga perioden då han drabbades av prostatacancer kort efter att hans fru Anita hade gått bort.

– Det värsta var hur jag skulle berätta för barnen. Jag ljög och sa att vi skulle äta lunch tillsammans. Men i stället åkte vi ut till professorn som hade hittat cancern så fick han berätta för barnen tillsammans med pappa.

”Kunde inte vara arg”

Magnus Härenstam öppnar också upp om det abrupta slutet på det långa samarbetet med parhästen Brasse Brännström, som avled förra året.

– Han hade drabbats av scenskräck. Vi var ute med en ”best of”-show, och så en dag så dök han inte upp till giget. Först blev jag förbannad, men sedan insåg jag att jag inte kunde vara arg på honom, berättar Magnus i ”Hellenius hörna”.

Nöjesbladet har sökt Magnus Härenstam.

”Hellenius hörna” visas i kväll klockan 21:30 i TV4.