Ilskan efter missen som fällde Muhrén

1 av 6
TV

Han karatesparkade en vägg och slet ner en ormbunke.

Magnus Muhrén fick ett vredesutbrott efter den klantiga missen som fällde honom i ”Mästarnas mästare”.

– Jag blev jävligt förbannad, säger han.

Det var vinna eller försvinna i den första gruppfinalen i  söndagens ”Mästarnas mästare” på SVT.

Björn Lind, 37, var redan vidare och nattduellen mellan Danijela Rundqvist, 30, och Magnus Muhrén, 40, skulle avgöra vem som fick göra skidåkaren sällskap till semifinalen.

Magnus Muhrén fick välja gren och bestämde sig för den nya balansduellen där deltagarna i bäst av tre omgångar i mörkret balanserar på ett ben på en lysande cylinder.

Total förvirring

Men när startskottet gick blev förvirringen total.

I den första omgången klev Muhrén upp med höger fot och ramlade snabbt ner.

– Jag var väl inte riktigt förberedd. Inför tävlingen hade jag övat på en blomkruka men det här var en helt annan femma, säger han.

I omgång två testade han i stället att balansera på vänster fot – då stod han hur stabilt som helst och vann omgången. Den tredje och avgörande duellen blev en lång, jämn rysaromgång men till slut tröt orken och Muhrén åkte i backen och fick respass hem.

– Det gick mycket bättre med vänster fot, så är det ju bara. Jag är högerbent normalt sett men om jag hoppar och gör avstamp gör jag det med vänsterbenet fram. Tittar man på hur det utspelar sig är det inget snack om att jag gjorde en miss och ställde mig på fel fot i första omgången, säger han.

”Jävligt förbannad”

Tävlingsmänniskan i honom blev rasande efter förlusten.

– Jag blev jävligt förbannad, jag ville ju vara kvar. Björn och jag hade ju otroligt trevligt tillsammans och jag ville så gärna tillbaka till honom. Jag körde en karatespark i en vägg och sler ner en ormbunke. Man tycker ju helt enkelt inte om att förlora, så enkelt är det.

Han menar att förlusten sved extra mycket eftersom misstaget kan ha kostat honom semifinalplatsen.

– Jo, men så är det ju. Hon hade fått en annan match om jag stod på rätt fot från början. Det var jävligt klantigt. Jag vet att jag borde ha kunnat prestera bättre än jag gjorde och om jag hade ställt mig med vänster fot från början hade det naturligtvis inte försämrat mina chanser. Men Danijela var en värdig vinnare, säger han.