Jeremy Clarksons sista ”Top gear”-avsnitt visas på BBC

Programchefen: "Vill inte undanhålla tillgängligt material”

1 av 4 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Jeremy har fått sparken från ”Top gear”.
TV

Jeremey Clarkson gör comeback på BBC. Åtminstone tillfälligt.
Material från de ”Top gear”-avsnitt som spelades in innan han fick sparken kommer att visas – och det kanske redan till sommaren.

I samband med att den kontroversiella programledaren Jeremy Clarkson, 55, stängdes av från BBC i mars stoppades också de tre avsnitt som återstod av ”Top gear”-säsongen.

Men nu står det klart att material från de avsnitten kommer att sändas på BBC. Och Jeremy Clarkson kommer att finnas med, rapporterar The Guardian.

– Jag vill verkligen inte undanhålla tillgängligt material från våra tittare. ”Top gear” är ett program som jag älskar, säger kanalchefen Kim Shillinglaw till tidningen.

”Top gear” återvänder

I intervjun bekräftar Shillinglaw också att ”Top gear” kommer att komma tillbaka i en ny form nästa år. Framtiden för Clarksons sidekicks James May och Richard Hammond är dock oklar.

Kvinnlig favorit dödshotad

I Storbritannien har spekulationerna varit intensiva kring vem som kommer att ta den mycket omtyckte Jeremy Clarksons plats i programmet.

Klart är att väldigt många män motsätter sig att det blir en kvinna.

När tv-profilen Sue Perkings pekades ut som en av favoriterna till att ta över jobbet fick hon ta emot dödshot och hat på nätet.

Men för BBC-chefen Kim Shillinglaw är det inte könet som är huvudsaken.

– Vi kommer definitivt att titta på kvinnor, men det är inte det viktigaste. Jag har aldrig bedrivit rekryteringen till ett program så, säger hon till The Guardian.