Frank Anderssons ilska mot SVT

Exbrottaren: ”Jag fick ett vredesutbrott”

1 av 6
TV

Mästarna ville avbryta tävlingen.

Hjärtsjuke Frank Andersson tyckte att grenarna var för hårda – och skällde ut produktionen.

– Jag fick ett vredesutbrott, säger han.

Deltagarna i grupp två gjorde sina första tävlingar i SVT:s ”Mästarnas mästare” i går.

Då blev det genast infekterat mellan idrottshjältarna och produktionen – vilket tittarna aldrig fick se.

Precis som för den första gruppen blev det en tuff fysisk början på inspelningsresan med jägarvila, hinderbana och en vattenbana där deltagarna skulle dyka djupt för att lyfta upp tunga stenar ur en nedsänkt båt.

Exbrottaren Frank Andersson, 58, skulle egentligen ha varit med i fjol men ställde in sin medverkan på grund av allvarlig hjärtsvikt som han genomgått flera operationer för.

”Väl hårt”

Han hade inte räknat med den hårda tävlingsnivån.

– Det var väldigt fysiskt, verkligen ingen dans på rosor. Jag tycker att det var väl hårt med tanke på att ingen av oss är direkt aktiv i dag. Vissa grenar kräver nästan att du ska vara det för att kunna göra det på ett bra sätt, säger han.

Enligt Frank Andersson skar det sig mellan deltagarna och produktionen vid ett flertal tillfällen. Första gången var under avslutningen av den första hinderbanan då deltagarna skulle ta sig över en högt uppsatt ribba.

– De klippte hårt där. Jag tror vi höll på i 15 minuter. Fan, det går inte. Vad är det för jävla grenar? Det ska ju vara genomförbart. Nu gick det till slut men det var ju på vippen. Det var ju nära att man gav upp där då, säger han.

Ville bryta inspelningarna

Han uppger att deltagarna ville avbryta tävlingen.

– Bägge lagen pratade ju om det: att nu skiter vi i det. Vi bara går av. Då sa de: nej, nej, ni måste göra det. Vi gav med oss där då men de kunde väl ha lagt ut en matta och låta den sista hoppa höjd över ribban? Som det var nu var det nästan omöjligt, säger han.

Även vattengrenen var för hård, enligt Frank Andersson.

– Jag tror att det tog 45 minuter innan vi blev färdiga. Och man slet som fan. En gren ska inte ta mer än 10-15 minuter. Då fick jag fick ett vredesutbrott. Jag skrek till producenten: ”Kom hit själv din jävel så ska du få se hur lätt det är”, säger han.

Var du orolig för hälsan?

– Det är klart att man kände när man blev riktigt trött. Och när du är lite hjärtsjuk blir du jävligt trött, säger han.

Leijnegard: ”Är trist”

Frank Andersson tog upp sin kritik om de hårda tävlingarna med SVT:s programledare Micke Leijnegard.

– Micke höll med mig om att det var nog lite väl mycket fysik, säger han.

Men Micke Leijnegard delar inte den uppfattningen.

– Det kanske var att ta i. Jag sa väl mer att om han upplevde att det var för hårt så är det trist. För det är inte meningen att det ska vara så att de spränger sig och det har jag aldrig velat. Jag har velat att det ska vara rätt nivå, säger han.

Sedan inspelningarna har Frank Andersson genomgått en ny operation. I början av april opererade han in en maskin där tre elektroder går in i hjärtat.

– Om det skulle stanna så får jag 750 volt, pang. Då ska det gå i gång igen. Det är bra att ha det med sig, säger han.

Missa inga nyheter om tv-program – följ Nöjesbladet på Facebook