Niklas Jihde till ”Mästarnas mästare”

De första namnen har släppts

1 av 6
TV

Innebandyspelaren Niklas Jihde och bordtennisspelaren Jörgen Persson är två av idrottsstjärnorna som medverkar i nästa omgång av "Mästarnas mästare" i SVT.

De får sällskap av jockeyn Inez Karlsson och orienteraren Karolina Højsgaard.

Mästarnas mästare-programledaren Micke Leijnegard.

Niklas Jihde har fått frågan om att vara med i programmet tidigare, men hela tiden tackat nej.

– Sedan jag slutade spela 2009 har jag jobbat som journalist på sidan av och inte velat vara den här innebandykillen. Men nu har jag jobbat så länge att det kändes som ett bra tillfälle att vara med. Plus att min chef på Viasat beordrade mig att vara med. "Nu gör du det här!", sa han, berättar Niklas Jihde för TT.

Tunga meriter

Det är ett meriterat gäng som sluter upp i programmet. Jihde har flera SM-guld och VM-guld i bagaget, Persson dominerade tillsammans med J-O Waldner svensk bordtennis - och delvis även världsscenen - under 20 års tid. Højsgaard har VM-, EM- och SM-medaljer på sin meritlista och Inez Karlsson räknades under en period som en av världens främsta jockeyer.

– Det ska bli jättekul, men det är ju lite nervöst inför tävlingarna eftersom man inte behärskar alla grenar. Man är ju rädd att man ska göra bort sig totalt, säger Karolina Højsgaard till TT.

För tittarna kanske "Mästarnas mästare" framstår som avslappnad underhållning, men för deltagarna är tävlingsmomenten på hyfsat mycket allvar.

– Löpdojjorna har ju fått jobba mycket hårdare denna sommar än tidigare. Jag har också spelat lite tennis och golf. Men det är ju inte så att jag har något sexpack på magen. Jag tror att alla som är med kommer att säga att de inte har tränat så mycket. Samtidigt har det ju blivit mer allvar under senare säsongen och det är ju kul för tittarna också.

Allt som allt medverkar tolv gamla mästare i SVT:s mycket populära tävlingsprogram. Serien, som sänds våren 2016, börjar spelas in under september månad i södra Spanien. "Mästarnas mästare" sändes första gången 2009 och detta blir den åttonde upplagan av serien. 2015 var det hockeyspelaren Danijela Rundqvist som gick hem med segern.

ARTIKELN HANDLAR OM