Rasistiska påhopp mot ”Paradise Hotel”-deltagare

TV3 ryter till mot fansen: ”Skärp er”

1 av 10
TV

TV3 presenterade en ny deltagare i ”Paradise Hotel”.

Då började folk skriva rasistiska kommentarer.

– Det blev en ganska hätsk stämning, säger presschefen Susanne Nylèn.

I dag presenterade TV3 ytterligare en ny ”Paradise Hotel”-deltagare på sitt Instagram-konto – Jennifer. Och det dröjde inte länge innan TV3 tvingades gå in och ta bort kommentarer med rasistiska påhopp mot sexsåpans nya deltagare.

– Skärp er! Inga kommentarer som innehåller personangrepp eller rasism accepteras här och kommer att raderas, skriver TV3 på sin Instagram.

”Kommenterade hennes hudfärg”

Susanne Nylèn är presschef på TV3:

– Det var en person som hade skrivit en rasistisk kommentar om hennes utseende och hudfärg. Efter det blev det snabba påhopp från andra användare och stämningen blev ganska hätsk, berättar hon.

Efter ett tag valde användaren själv att ta bort sin kommentar men då hade diskussionen redan spårat ur.

– Det var många som fortsatte kommentera. Vissa skrev att det var oacceptabelt medan andra skrev att man får säga vad man vill. Vi var snabba och gick in och modererade bort de här kommentarerna, säger Susanne Nylèn och fortsätter:

– Vi är jättestolta och glada över att Jennifer är en del av den fantastiska grupp deltagare som kommer vara med i ”Paradise Hotel”.

Har presenterat flera nya deltagare

De senaste veckorna har TV3 presenterat flera nya deltagare i ”Paradise Hotel”. Än så länge har kanalen dock bara valt att avslöja förnamnet på de flesta deltagarna. I bildspelet ovan kan du se alla klara deltagare i den nya säsongen av ”Paradise Hotel”, som har premiär den 31 augusti.