Fyra nya namn klara för Mästarnas mästare: ”Har dödspanik för hopp”

Björn Ferry och Heidi Andersson tävlar i succéprogrammet

1 av 4
Björn Ferry.
TV

Skidskytten Björn Ferry och armbryterskan Heidi Andersson är klara för SVT:s ”Mästarnas mästare”.

De får sällskap av enduroföraren Anders Eriksson och fotbollsspelaren Hanna Marklund.

– Jag och Björn fick förfrågan gemensamt, och då kändes det genast kul, säger Heidi Andersson.

Fyra nya deltagare är klara för nästa säsong av SVT:s succéprogram ”Mästarnas mästare”, rapporterar Expressen.

Det är skidskytten Björn Ferry, armbryterskan Heidi Andersson, enduroföraren Anders Eriksson och före detta fotbollsspelaren Hanna Marklund som tackat ja till tävlingen.

Har tidigare tackat nej

I Björn Ferrys självbiografi "Ferry tales" skrev han att både han och frun Heidi Andersson tidigare blivit tillfrågade att delta i "Mästarnas mästare" men då tackat nej. Nu har de alltså ändrat sig. Anledningen är att de får delta tillsammans.

– Jag och Björn fick förfrågan gemensamt, och då kändes det genast kul. Vi har inte haft tid att ses så mycket under våra karriärer, så vi får se det som en möjlighet att umgås, säger Heidi Andersson.

Att tävla mot sin partner tror hon inte kommer bli några problem.

– Vi är tävlingsmänniskor båda två, men brukar inte ha svårt för det. Jag tycker om att tävla både mot och med Björn. Om vi får vara i samma lag under en lagtävling kommer vi bli ett grymt team, säger hon.

”Tror inte det kommer gå så bra”

Men hon är inte särskilt säker på vinst.

– Jag är så otroligt grenspecifik, jag är verkligen armbryterska, så jag har inte så stora förväntningar på mig själv. Jag tror inte det kommer gå så himla bra.

Vilka grenar är du mest nervös för?

– Jag har riktiga hjärnspöken när det gäller höga höjder och hopp. Jag kan klättra så länge jag får hålla i något, men måste jag hoppa...fy fan. Det skulle vara dödspanik. Sedan är jag inte så road av siffror.

Sänds i vår

Sedan tidigare är bordtennisspelaren Jörgen Persson, jockeyn Inez Karlsson, orienteraren Karolina Højsgaard och innebandyspelaren Niklas Jihde klara för programmet.

Den kommande säsongen av ”Mästarnas mästare” blir den åttonde i ordningen, och kommer att sändas våren 2016. Programmet börjar spelas in i Spanien i september.

Förra säsongen vanns av ishockeyspelaren Danijela Rundqvist.

FAKTA

Det här är ”Mästarnas mästare”:

Ett tävlingsprogram där kända idrottare som avslutat sina karriärer möts i fysiska och psykiska utmaningar. En efter en slås deltagarna ut, tills en mästare är korad.

Under programmet delar deltagarna hem, umgås och delar med sig av minnen från sin idrottskarriär.

I år spelas tävlingen in i Spanien.