Greg Poehlers nya serie - en sexkomedi

Efter ”Welcome to Sweden” - här är det nya giget

1 av 4 | Foto: Carolina Byrmo
Greg Poehler
TV

Från ”Welcome to Sweden” till en sexkomedi.

”You me her” blir Greg Poehlers nya skådespelarjobb i USA.

– Jag blev helt kär i manuset, säger han.

Den andra säsongen av "Welcome to Sweden" blev den sista, efter dåliga tittarsiffror i USA.

Men seriens skapare och huvudroll Greg Poehler, 40, har inte legat på latsidan. Nu har han landat ett nytt skådespelarjobb i USA i kommande serien ”You me her”. Variety kallar serien för en sexkomedi som kretsar kring en romantisk relation mellan tre personer, som involverar ett gift förortspar.

– Jag visste aldrig om ”Welcome to Sweden” var början eller slutet på min skådespelarkarriär. Så jag var så glad över att få några erbjudanden precis när ”Welcome to Sweden” lades ner i USA. Jag jobbade verkligen hårt på mitt skådespelande. De amerikanska recensionerna var oftast mycket positiva. Men de svenska kritikerna höll alltid på att skriva om hur dålig jag var. Så jag var inte riktigt säker på om jag hade en framtid i branschen. Jag är bara glad att det finns folk som inte höll med dem, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

Vill ”leva och dö i Sverige”

Den nya serien kommer att visas på Directv i USA och sedan kommer den att finnas på Amazon. Greg Poehler säger att han hoppas på att även någon svensk kanal köper in den.

– En av rollerna jag blev erbjuden var för en sitcom. Men de ligger på 22 avsnitt och då hade jag och min familj behövt flytta till Los Angeles. Det ville jag inte göra. Jag säger som Zlatan, Jag vill leva, jag vill dö i Sverige!

Han berättar att ”You me her” är på tio avsnitt som spelas in under 7-8 veckor.

– Så jag kommer att åka själv. Familjen kommer att hälsa på och jag kommer att åka till Sverige när jag har möjlighet. Jag blev helt kär i manuset. Regissören är Nisha Ganatra som gjorde ”Transparent”. Så jag tror att serien har potential att bli riktigt bra, om jag inte gör bort mig!

Prat om Josephine Bornebusch

Poehler berättar att många i Hollywood pratar gott om ”Welcome to Sweden”.

– Jag är väldigt stolt över det vi gjorde. Många i industrin verkar ha lagt märke till serien och uppskattat den. Alla ställer en massa frågor om Josephine Bornebusch också, så jag tror att hon är näst på tur!

Den nya seriens skapare John Scott Shepherd säger att han älskade ”Welcome to Sweden”·

– Sekunden jag visste att Greg fanns tillgänglig så behövde jag inte casta fler. Det finns ingen bättre och naturlig ”everyman” komediskådis som kommer i närheten av honom.

I serien spelar han mot bland annat Rachel Blanchard (”Flight of the conchords”).