Här byter de sexpartners

Swingersklubben avslöjar sina hemligheter i dokumentär

1 av 3
TV

På swingersklubben Adam och Eva i Norrköping byter gästerna sexpartners med varandra.

I dokumentären ”Sextemplet” får vi följa med in i en hemlig värld.

– Från den stunden jag klev in där var jag såld, ­säger Anna Rosmark, 41, som jobbar på klubben.

För ett och ett halvt år ­sedan separerade fyrabarnsmamman Anna Rosmark. Hon övertalades av en killkompis att följa med till swingersklubben Adam och Eva i Norrköping - och blev fast.

I dag har Anna ett för­hållande med klubbens ägare Christian, och växlar familje- och lärarlivet i Örebro med att jobba på klubben.

I dokumentären ”Sextemplet” träffar vi henne och flera gäster på den omtalade swingersklubben.

”Gästerna är som jag”

– Jag älskar den här miljön. Det handlar egentligen inte bara om sex, utan om miljön. Gästerna är som jag, öppna och inte rädda, säger Anna Rosmark.

Vad får du för reaktioner på ditt intresse?

–De flesta är positiva. På jobbet har jag försökt implementera det lite försiktigt här och där, och jag tror inte de blev särskilt för­vånande. Jag vill stå upp för människans fria val, att man ska kunna göra det man vill utan att folk ska ha åsikter om det, så länge det inte förstör för någon ­annan.

”Blev helt förbluffad”

Regissören Johan Palmgren ligger bakom filmen, vars inspelningar skilde sig från allt han gjort tidigare.

– Det var väldigt spännande. Vi filmade en fest med 300 människor som hade sex och det är ganska mycket med från den i filmen. Det var otroligt varmt i lokalen, det ångade och rann om fönstren. Jag och mina två kollegor tänkte först att det var för mycket, vi blev alldeles förskräckta. Sedan tog vi oss samman.

Swingersklubbens intåg i Norrköping har inte bara mötts med lovord från stadens invånare. Det ­starka motståndet har chockat­Johan Palmgren.

– Jag förstår fortfarande inte vad det är som är så farligt med att människor ­lever som de vill. Jag blev helt förbluffad över vilka starka reaktioner det var. Det ska bli jätte­spännande att se reaktionerna på filmen, ­säger han.

FAKTA

SVT I kväll 20.00

”Sextemplet”

Det här är swinging

En livsstil som innebär sexuella ­aktiviteter där fler än en partner är ­inblandade.

På svenska används ibland termen partnerbyte, speciellt om deltagarna är etablerade par. Deltagarna kallas för swingers.

I Sverige finns ­flera olika sajter där par kan komma i kontakt med andra par att ha sex med, och ett antal swingersklubbar.