Liv Strömquist och Horace blir tv-duo

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Liv Strömquist ska ge sig ut på en bildningsresa i Europa tillsammans med Horace Engdahl, resultatet blir tv-serien "Liv och Horace: resan till vägens ände", som får premiär i början av nästa år, skriver dn.se.
TV

Hon är satirisk serieskapare. Han är ledamot i Svenska Akademien. Nu ska Liv Strömquist och Horace Engdahl göra tv ihop, skriver dn.se.

Filip Hammar & Fredrik Wikingsson, Carina Berg & Christine Meltzer och Fredrik Lindström & Kristian Luuk. I början av nästa år introduceras den nya tv-duon Liv Strömquist och Horace Engdahl för tv-publiken, då får nämligen programserien "Liv och Horace: resan till vägens ände" premiär i SVT.

Reser i Europa

Tillsammans ska de resa runt i Europa på vad som beskrivs som en "bildningsresa".

– Jag tror att det kommer bli både bildande och underhållande att följa dem. De känner inte varandra sedan tidigare vilket också är roligt, de har dessutom säkert olika uppfattningar om vad som är bildning., säger Eva Beckman, programchef för Kultur & samhälle på SVT till dn.se.

Andra säsong

Under resans gång kommer de bland annat att besöka Sankt Petersburg, Köpenhamn och Paris.

"Liv och Horace: resan till vägens ände" kommer att bestå av sex halvtimmeslånga avsnitt och bakom serien står Olavi Linna, som bland annat har gjort dokumentärfilmen "Snille och smak – en film om Svenska Akademien" och tv-programmet "Bokcirkeln i Hökarängen".

Även en andra säsong av programmet kan komma att bli aktuell, berättar Beckman för dn.se.

Matilda Kvarnström Lantz/TT