Tv-bönderna stöttar Lindorff efter gala-besvikelsen

1 av 6
TV

Hon lämnade ”Kristallen” i protest.

Efter besvikelsen stöttas ”Bonde söker fru”-programledaren Linda Lindroff av flera tv-bönder.

– Linda har förmedlat kärlek till bönderna istället, och det är större än alla priser hon kan få, säger bonden Nils-Olof Olsson till Nöjesbladet.

Linda Lindorff lämnade ”Kristallen”-galan i ren protest under söndagskvällen eftersom hennes program inte tog hem priset för Årets dokusåpa.

– Jag blev så otroligt besviken. Bonden förtjänade att vinna så är det bara. Jag tycker att ”Hela Sverige bakar” och Tilde (de Paula Eby) är bra, men vi har under 10 år aldrig vunnit och det finner jag orättvist och trist. Orimligt rent utav. ”Bonde söker fru” är unikt på så många sätt och det har genom åren spridit så mycket glädje till både bönder och tittare, skrev hon i ett sms till Nöjesbladet.

”Tråkigt, inte bara för Linda”

Nu stöttar flera av bönderna som medverkat i programmet henne.

– Jag sympatiserar med henne för jag har ändå lärt känna Linda. Det är tråkigt och inte bara för Linda utan för hela produktionen. Hon tyckte det var tråkigt och det tyckte vi också, säger Sebastian Davidsson, tv-bonde.

Han satt vid samma bord som Linda Lindorff under galan.

– Det säger sig självt hur stämningen var vid bordet. Det var inte så bra stämning som innan priset delades ut, säger Davidsson till Nöjesbladet.

– Programmet är känt för att vara snyggt producerat. Det kändes konstigt och tråkigt att det inte vann, fortsätter han.

”De producerar fikabröd”

Klas Karlsson, som var tv-bonde 2012, förklarar att ”Bonde söker fru” varit ett bra program för många som hittat kärleken.

– Det finns så många bakprogram. Självklart borde ”Bonde söker fru” komma först. Programmet producerar bebisar medan ”Hela Sverige bakar” producerar fikabröd, säger han.

– Linda är en otrolig känslomänniska, hon går in för det verkligen. Vi kan fortfarande få höra av oss till henne och det är guld värt, fortsätter Klas.

Bonden Nils-Olof Olsson är på samma spår:

– Det största priset får de som är med i ”Bonde söker fru” och hittar kärleken. Priser är inte allt här i världen. Linda har förmedlat kärlek till bönderna istället, och det är större än alla priser hon kan få, säger han.

”Besviken för att bönderna inte vann”

Lindorff utvecklade sina tankar på Instagram under måndagen:

– Jag var besviken för att bönderna inte vann, inte för att Tilde vann. Jag missunnar så klart ingen vinnare. Dessutom så älskar jag Tilde och tycker att "Hela Sverige bakar” är bra. Jag har känslorna utanpå och har svårt att dölja dem, skriver hon.

Tv-bonden Peter Karlsson ser optimistiskt på läget.

– Vi får komma igen nästa år igen. Det kommer fler galor. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Karlsson.