Succé-Sigrid läxade upp Nour i Mellon – gör tv-comeback

Berättar om vänskapen med Nour: ”Hon är min bästa vuxenkompis”

1 av 4
TV

Hon gjorde succé när hon läxade upp Nour El-Refai i ”Melodifestivalen”.

Nu gör Sigrid Johnson comeback i SVT:s julkalender ”Tusen år till julafton”.

– Min stora dröm är att bli skådespelare, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: Katarina Johnson
Nour El-Refai och Sigrid Johnson på Roygalan i oktober.

Hon läxade upp Nour El-Refai i ”Melodifestivalen” – och gjorde succé.

Sigrid Johnson blev så hyllad av publiken efter att ha dykt upp i en sketch där hon undervisade El-Refai i genusmedvetenhet att SVT bad henne komma tillbaka i finalen förraförra året.

– Jag är så glad att jag vågade, för det var jättepirrigt. I Friends arena var det 30 000 i publiken och Mello är bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, säger hon.

Men faktum är att Sigrid och Nour spelade mot varandra redan i Sveriges radios julkalender 2013, i ”Alla barn firar jul” spelade Sigrid en av Nour El-Refais många barn.

I lördagens avsnitt av julkalendern ”Tusen år till julafon” gör Sigrid Johnson comeback i julsammanhang – hon är en av de 13 barn som åker tillbaka i tiden med Lotta Lundgren och Erik Haag i programmet där hon blir bortgift under Vasatiden.

– Jag minns mest att det ofta var så himla äcklig mat. Värst var grisblodsoppan som var kryddad med kanel och ingefära, den vill jag aldrig äta igen. Och så var det rätt konstigt att få grisfett i hela mitt hår, det var på 1910-talet när jag skulle avlusas, säger hon till Nöjesbladet.

”Ville sitta i kassan på Coop”

Men det är inte så att hon legat på latsidan.

Hon skådespelar då och då, vid sidan av skolan.

– När jag var  liten ville jag sitta i kassan på Coop, det var mitt bästa yrke då. Men nu vill jag bli skådespelare, det är min stora dröm. Det är så roligt att få göra olika saker på olika platser och vara andra personer.

I början av året spelade hon i Kjell Sundvalls ”I nöd eller lust” och spelade huvudrollen i kortfilmen ”Agnes” som tävlade på Berlins filmfestival.

”Nour är bästa vuxenkompisen”

Kortfilmen ”Jag vill nå dig” hade premiär på Göteborgs filmfestival och vann i fredags klassen En kilometer film på Stockholms filmfestival.

Och så spelade hon Emma i SVT:s ”Jordskott”, där även Nour El-Refai hade en roll. Och Yohio som hon hyllade i ”Melodifestivalen”.

– Det var första gången jag var 150 meter under jord i en gruva. Alltså inte hela tiden, men i två hela inspelningsdagar. Det var lite läskigt, men man vande sig. Men mest var vi i mer vanliga miljöer, skogen och så, säger Sigrid Johnson.

De ses även på fritiden.

– Nour är min bästa vuxenkompis. Vi brukar baka muffins. Hon har en massa roligt strössel och jag har fått ett slajmigt pruttlabb av henne, man kan göra sitt eget slajm i olika färger, och det pruttar som bara den när man kladdar med det.

De ledde även reklamfilmsgalan Roy ihop i slutet av oktober.

– Vi käbblade lite, jag var tvungen att läxa upp henne som vanligt.