Öppnade sitt hjärta – och blev ratad

”Kan inte tävla om kärlek”

1 av 5
TV

Hon ville inte gå på dejten.

Men Alexandra Gemark öppnade sitt hjärta för Pär – och blev nobbad.

– Redan när vi bara var 4–5 tjejer kvar kändes det som att Pär gjort sitt val, säger hon.

Hon ville avbryta.

men Alexandra Gemark valde att genomföra dejten med Pär.

– Jag var tveksam och började ifrågasätta vad jag kände, det var en speciell situation. Jag hade byggt upp en mur av självbevarelsedrift. Jag ville inte vara den där naiva tjejen som blir kär i en kille i ett tv-program och så väljer han någon annan.

Hon var tveksam till hur bra kemin var.

– Redan när vi bara var 4–5 tjejer kvar kändes det som att Pär gjort sitt val. Då tog jag det mer som roliga dejter, vi skrattade tillsammans, men utan att engagera mig mer själsligt. Min tvekan var det att vi hade samma livsvärderingar och hade kul men vi var på olika stadier i livet. Jag måste ha många järn i elden, jag behöver någon som är lite piggare. Jag tror att jag hade blivit uttråkad i längden, säger hon.

Men kärleksdagen fick henne att mjukna upp.

– Ja, vi pratade och så. Det var en rolig dejt, den innehöll adrenalin och var en trevlig dag, säger hon till Nöjesbladet.

Berättade om känslorna

Hon lät murarna rämna – till viss del.

Innan rosceremonin berättade hon om sina varma känslor för Pär.

– Jag tycker du är en fantastiskt fin och trevlig kille, du har vuxit jättemycket i mina ögon. Jag är faktiskt nervös, det känns lite jobbigt, säger hon i programmet.

Och sen blev hon ratad. Pär valde Rebecca.

– I en perfekt verklighet hade jag fått rosen, åkt hem varit glad lycklig sovit ut någon dag sen hade jag åkt upp till Stockholm, träffat honom och snackat igenom allting och tagit det därefter. Men han har tagit ett beslut och det respekterar jag till 110 procent. oavsett önskar jag honom allt gott, man kan inte önska någon man tycker om nåt av ondo, säger Alexandra i programmet.

”Kan inte tävla om kärlek”

Men för Nöjesbladet tar hon udden av besvikelsen.

– Jag kände mig inte ratad, jag var väldigt inställd på att han inte skulle välja mig med tanke på hur jag kände. Jag kände mer en extrem lättnad när det var över. Hade han valt mig hade jag gett det en chans, men jag tror inte att man ska ge sig in i något om man inte är hundra procent säker.

Blev du ledsen?

– Jag blev lättad och då kom känslor som man hållit inne en lång tid. Jag var glad. Jag ser det inte som att falla på målsnöret, man kan inte tävla om kärlek. Det handlar inte bara om att Pär ska välja sin tjej utan också om jag känner att det klaffar och vill välja honom.

Den goda kemin håller dock i sig.

– Jag och Pär är goda vänner, vi har pratat efter programmet, säger hon.

FAKTA

Alexandra om...

Kemin med Pär:

– Det är mycket Sjuan inte visar där jag och Pär pratar om att vi är olika men hade väldigt kul tillsammans, men det var ju inte intressant att visa i tv. Det kanske bara var en fysisk attraktion och oftast krävs det ju mer än bara passion i en relation.

Att se programmen:

– Jag har tittat på programmen varje vecka, men mutat ibland. ”Vad sa det där”, liksom.

Sig själv i programmet:

– Jag kan tycka att de valt att visa en otroligt ensidig bild. Det är tv, jag visste vad jag gav mig in på men är lätt irriterad över att min syn på livsambitioner, kärlek och vem jag är som person inte har kommit fram. Och det är märkligt eftersom jag var finalist. Man har inte fått lära känna mig utan det är fokus på min utsida.

Tror du att man kunnat göra det på ett annat sätt?

– De har verkligen byggt upp något på slutet där tittarna ska fundera om han väljer utseende eller sunt förnuft, men jag tror ändå att man kunnat få med den bilden och få med något av mina livsvärderingar.