”Bachelor”-paret smusslade – för att kunna vara ihop

Fann varandra i tv – nu kan de äntligen visa sin kärlek öppet

1 av 4 | Foto: TV4
TV

De fann varandra i ”Bachelor”.

Nu får de äntligen visa sin kärlek – efter ett halvårs smusslande.

– Vi har pratat så mycket om det här, det känns som julafton, säger Rebecca.

Sedan de fann varandra i tv har Rebecca och Pär sett varje avsnitt med 30 mil mellan sig, i Eksjö och Stockholm.

– Det är lika bra att ta det när alla andra ser på det, och oftast med vänner. Det kan behövas lite stöd ibland, säger Pär och skrattar.

– Ja, det var jobbigt ibland, säger Rebecca.

Hon har fått se sin nyfunna pojkvän bryta mot sitt hångelembargo – vecka efter vecka.

– I början var det mest jobbigt att se sig själv. Men jag och Pär hittade ju varandra så sedan skulle man se hur han träffade andra. Jag visste ju allt men det var ändå hårdare att se det på tv och få det upptryckt i ansiktet.

De tycker ändå att de blivit starkare av pärsen.

– Ja, det är ju ändå vår resa. Jag har velat se det, sedan har vi ju fått prata mycket, säger Rebecca.

– Det finns vissa situationer som vi kanske inte skulle ha titta på, men fröken här är ju extremt nyfiken, säger Pär och skrattar.

– Hade vi inte varit så kära som vi faktiskt är hade det varit tufft, för mig är det ett bevis på hur starka våra känslor är, säger han.

Rebecca håller med.

– Jag hade ju inte reagerat så mycket om jag inte hade haft de känslor jag har. Pär kan ringa mig en kväll efter programmet ”hur är det Rebecca?”. ”Jo det är så bra”, och så är det inte det... Men Pär är så bra på att prata.

Det har gått ett halvår sedan de kom hem till Sverige.

– Då hade vi ett litet prat om vad vi ville. Båda ville satsa. Och vi har inte ångrat en sekund, säger Pär.

– Det är sedan vi kom hem som vi har lärt känna varandra, vad fick vi där nere, två och en halv dejt?, säger Rebecca.

– Vi har sett mer av varandra och det är solklart att det var rätt val. När vi kom hem efteråt var det jätteovant att ha förhållande, bara det att ringa flera gånger om dagen. Det kunde ta flera dagar innan jag ringde Rebecca, skratt.

– Ja, där satte jag stopp, säger hon och skrattar.

– Ja, hade inte du inte satt stopp och sagt att vi måste prata mer hade det säkert inte fungerat. Då hade man varit van sedan flera år vid att det är så man dejtar, att man inte får höras för ofta.

Men de har levt på distans – och tvingats hålla sin kärlek hemlig för att inte spoila tv-programmet.

– Direkt vi kom hem åkte vi till Prag, där kunde vi vara jätteöppna. Förutom på planet ner. Vi satt i olika del av planet och fick låtsas som att vi inte kände varandra, det var bra för jag träffade genast en jag kände där, säger Pär.

Men vardagen har ständigt blivit begränsad av TV4:s sekretesskontrakt.

– Vi har inte kunnat gå ut och käka eller ta en drink, dra ut och träna eller ta en promenad.

Sedan fick de ta till knep för att lura omgivningen.

– Vi gick ut tillsammans, men med flera vänner och försökte att inte hänga nära för mycket. Sedan på halloween klädde vi ut Rebecca som en ninja i kroppsstrumpa och gick ut.

Planen nu är att flytta ihop. Då åker Rebecca upp från Eksjö till Pär i Stockholm.

– Vi får nog hitta något större, vi får inte plats här. Vi behöver mer förråd och...

– Garderober, fyller Pär i och skrattar.

Tankarna på familj finns, men längre fram.

– Ja, dit kommer vi komma. Men man måste bo under samma tak ett tag först, säger Rebecca.

– Jag vill tillbringa något år med Rebecca och bara vara kär och galen. Även om det är underbart att skaffa familj är det ett hårt jobb och då är det viktigt att man är tajta. Sedan har jag lite företagsplaner som jag vill utveckla innan vi börjar skaffa familj, säger Pär.

Hur ser vardagarna ut nu?

– Orubbat eftersom vi bor på varsitt håll. Vi ringer ju varandra flera gånger om dagen, men det är helgerna vi försöker se till att ses så mycket som möjligt.

Och nu, efter onsdagens program får de så äntligen få vara öppna med sin kärlek.

– Vi har pratat så mycket om det, det känns lite som julafton. Jag sa att ”Gud, vi skulle kunna springa ut nakna runt huset”, skrattar Rebecca.

– Ja, just den saken kan vi diskutera. Men vi ska ut och käka, säger Pär.

– Ja, och sedan åka hem till Eksjö. Min mamma och pappa har inte träffat Pär så mycket. Men vi har mycket som står på listan.

– Och bara det att gå ut och gå. Eller gå till gymmet tillsammans.

Vad är det som är er grej, ert kit? Något gemensamt intresse eller så?

– Vi har väldigt lätt för att plocka in våra inre barn, säger Pär.

– Ja det är kemin överlag när vi träffas och hänger, vi har inte gemensamma intressen men det spelar ingen större roll.

– Nu ser jag fram emot att börja leva öppet med kvinnan jag älskar, säger Pär.

Pär och Rebecca om ”Bachelor”

Pär, kommer du hänga med någon av de andra tjejerna nu efteråt?

– Jag har ju stött på någon sådär ibland. Sedan kvällens program soms pelades in i september har mina känslor gått all in i Rebecca. Den relation jag har med Alexandra är kompismässig, vi skulle kunna ta en kaffe alla tre någon gång. Jag har hundra miljoner procents känslor för Rebecca, det finns bara hon.

Du då, Rebecca?

– Jag har kontakt med de jag pratade mest med där nere: Alex, Amanda och Caroline. Men att ses just nu – nej – men absolut, efteråt när allt har lagt sig.

Pär, dina föräldrar gillade Caroline?

– De har ju sina känslor och i dag har de fallit totalt för Rebecca. Det var de två som var favoriterna. De föll för Carro, och Carro är ju jättesöt, men farsan sa i slutet att ”Rebecca är nog tjejen för dig”.

Du hade en regel: att inte hångla, men det var det första du gjorde när du gick på dejt. Sedan har det varit hångel hela tiden, hur ser du på det?

– Jag hade ångest över det ganska länge, speciellt när det sänts. Men om jag nu ska gå in för det helhjärtat måste jag gå in som mig själv och känna så mycket som möjligt. Jag och Rebecca fick 2,5 dejt och då gäller det att känna och gå in så mycket som möjligt med hjärta och känslor. Jag blev omruskad på den första dejten och tänkte ”ah, då var det klart, det var ju en jättetrevlig tjej”. Först när kvällen var över fick jag panik och insåg att jut det det är sex veckor kvar av dejtande. Man är inte van vid att dejta på det sättet, annars kör man när man träffar någon man gillar.

Du har varit med om en extrem form av dejting, har du dragit några lärdomar om dejting överlag?

– Lita på magkänslan. Den talar väldigt mycket sanning ofta.

Rebecca hur var din tid i programmet?

Jag hade jättekul i huset, det var en bra tid. Jag höngde inte med alla, men jag hände med 2–3 stycken, det blev som att vi var vanliga bekanta.

Har du fått annan bild sedan du sett de färdiga avsnitten?

– Nej, jag tycker att alla är så som det var inne i huset. Sedan snackas det ju mer än vad jag märkte men det förstod man nästan. Jag kan väl tycka mycket om människorna där inne, det var vissa extrema fall, men där nere hade jag inte behovet av att uttrycka att jag hatar den eller den.

Det var hårda ord mot Pär från de andra tjejerna?

– Ja, speciellt i TV4 Play, men jag känne  mest att de biter sig själva i svansen. Pär tar det så himla bra och är så himla lugn och trygg. Det finns nog en del bitterhet, jag tror att det var många som föll för Pär.

Pär, du har berättat att det var en känslopärs att vara med och du kände dig lurad av TV4. Men skulle du göra det igen?

– Jag ångrar inte att jag var med, men jag kan inte säga att det var ett äventyr på något sätt. Det var ganska tufft, det var ganska lågbudget. Det var en besvikelse i övrigt.