”Bachelor”-Pär: Jag blev lurad av TV4

Kände sig dejtbluffad: ”Jag blev jättearg på produktionen”

1 av 4
Pär med sin Rebecca.
TV

Han kände sig jagad och smutskastad – och lurad av TV4.

Efter ”Bachelor” riktar Pär Nilsson kritik mot kanalen.

– Jag blev jättearg på produktionen, säger han till Nöjesbladet.

Han ville inte såra någon.

Men tv-formatet ville annat. Årets Bachelor Pär fick brottas mot tv-formatet.

– Vissa situationer är framtagna för att skapa dramatik, det är inget snack om saken. Under dejten med Amanda och Caroline skulle jag börja med att säga ”efter dejten kommer en av er att få åka hem”. Det är ju ett brutalt sätt att börja en dejt med, det blir ju en väldigt konstig start.

Pär gjorde uppror.

– Jag bråkade med produktionen hela kvällen innan och sa att jag vägrade. De försökte komma med olika argument och sa att det var en del av konceptet men jag vägrade. Dagen efter kom en av tjejerna i produktionen fram och sa att båda tjejerna visste om vad som skulle hända. ”Är det så?” sa jag.

Så han gjorde som de ville.

– Det de sagt stämde så klart inte, jag blev lurad. Så fort jag sa det till tjejerna blev de jätteledsna och vi fick ta en paus. Då var jag jättearg på produktionen. Tjejerna lyckades repa sig, men det gick upp och ner.

”Ville hjälpa Pär”

Hans Abrahamsson, TV4:s exekutiva producent vet inget om den påstådda lögnen.

– Det är jättetråkigt om han ser tillbaka på det och han upplever att någon sagt något som inte stämmer, men det kan jag inte svara på.

Han försvarar greppet med att öppna dejten med att en kommer tvingas ur programmet.

– Det är ett moment som prövats tidigare i andra länder, det ger en nerv till dejten som är uppskattad hos tittarna och skapar ”bra” dramatik. Det är en formatgrej kan man säga.

– Rosceremonin är ju också en konstruerad situation, men ibland behöver man konstruera den här typen av saker för att göra ett bra tv-program. Vi vill att saker ska ske i en viss ordning. Jag förstår att det blev svårt för Pär att göra valet men det skulle göras förr eller senare, antingen i en rosceremoni eller under den här dejten.

”Ska inte behöva tänka så mycket”

Hans Abrahamsson menar att de dramatiska situationerna var till för att hjälpa Pär.

– Huvudpersonen ska inte behöva tänka på så mycket annat än sina beslut och därför finns det situationer där vi stöttar honom att göra saker på ett visst sätt. För honom är det viktigaste att fatta rätt beslut, då ska man inte behöva tänka på andra mer praktiska saker.

Hur ser du på att han känner sig lurad?

– Vi har en dialog i princip dygnet runt under produktionen. Det är en pressad situation för Pär, han har varit en otrolig kämpe som gett hundra procent vid varje tillfälle. Men vad som hände vid det tillfället vet inte jag.

”En hetsjakt”

Pär är också kritisk till eftersnacksformatet ”Tjejerna berättar allt”.

– Hela den programidén kändes som att det var en liten hetsjakt på mig – även från produktionen och programledaren. Varför vet jag inte. Men jag kan tänka mig att tjejerna gärna vill fokusera på det negativa när man är sårad.

Programledaren Malin Stenbäck har förståelse för Pärs känslor.

– Tjejerna har varit tuffa mot honom. Ibland har jag ifrågasatt tjejerna, det är lätt att vara bitter om man är intresserad av en kille och sen när han inte vill ha en tycker man att han är värdelös, det kan man känna igen sig i. Men Pär borde ha förstått att går man in i programmet kommer man att dumpa 23 tjejer, det är 23 krossade hjärtan. Det är klart att de inte tycker att han är helfestlig.

– Jag tyckte också att Pär var lite dum ibland och förde några av tjejerna bakom ljuset, men det är ju en del av spelet.

Tärd av kärleksjakten

Pär är tärd efter kärleksjakten.

– Jag ångrar inte att jag var med, men jag kan inte säga att det var ett äventyr på något sätt. Det var ganska tufft, det var ganska lågbudget. Det var en besvikelse i övrigt, säger han.

Hur då ”lågbudget”?

– De är ganska bra på att få saker att verka finare än vad de var, om man säger så.

Tycker du att de dramatiska momenten behövs i ett tv-program?

– Nej det tror jag inte. Jag tror inte att folk är så intresserade av det, inte i Sverige i alla fall. Folk tittar på ”Ensam mamma söker” och det var så de sålt in det för mig också: ”det kommer bara handla om kärlek Pär, du kommer få hänga och dejta”. Så var det inte. Och tiden jag fick tillbringa med tjejerna var väldigt liten del av all tid.

TV4:s Hans Abrahamsson vill dock hylla Pär.

– Jag tycker han har varit modig, jag är jätteglad för att han lät oss vara med på resan och hoppas att det är resultatet som han tar med sig i slutändan.