Lyckad operation för ’Farmen-Jocke’

Videopratade med döttrarna från sjukhuset i Thailand

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Joakim Ljunggren, ”Farmen-Jocke”.
TV

Äntligen ett positivt besked för ”Farmen-Jocke”.

I går kväll genomgick han en lyckad operation på sjukhuset i Thailand.

– Jätteskönt! Nu är han vaken i alla fall. Vi hade ett videosamtal allihop och det hade gått bra, säger dottern Mimmih Ljunggren.

Joakim Ljunggren, 53, har en tuff vecka bakom sig.

Problemen började när han sprang in i en glasdörr på ett varuhus i Thailand och skar sig så illa att en pulsåder, nerver och muskler i ena smalbenet trasades sönder.

Reskompisen Alexander Alan, som han lärde känna i årets upplaga av TV4:s ”Farmen”, gjorde sitt bästa för att hjälpa till men blodet sprutade ”som en fontän” och Joakim hann förlora mycket blod innan de lyckades ta sig till ett sjukhus.

Såret var komplicerat. De thailändska läkarna opererade i tre timmar för att få ihop det, men efteråt stod det klart att ytterligare en operation skulle krävas.

Joakim ville helst bli opererad hemma i Sverige och försökte med sina döttrars hjälp ordna med ett ambulansflyg från Bangkok. Han ansågs dock tillräckligt frisk för att kunna flyga business class hem i lördags.

– Precis innan planet skulle lyfta, sprack alltihop upp igen, som de försökt få ihop. Tänk om planet hade hunnit lyfta? Han hade kunnat dö där, säger Mimmih Ljunggren, 22.

Hon och systern Hannah Ljunggren, 24 är oroliga och upprörda. Tillståndet för deras pappa var kritiskt när han skickades tillbaka till Bangkok Hospital i Pattaya.

I en video som Alexander Alan la upp på Facebook berättar om hur Joakim skakat i hela kroppen och knappt varit vid medvetande: ”Det känns jättejobbigt att se honom så här”.

Systrarna fick veta att en ny operation väntade.

– Det var i sista sekund. Annars hade de varit tvungna att operera bort benet, säger Mimmi Ljunggren som sent i går kväll fick höra att operationen gått bra.

– Jätteskönt! Nu är han vaken iallafall. Vi hade ett videosamtal allihop och det hade gått bra, men han hade ont och hade fått smärtstillande, säger hon och berättar att de fört samtal med SOS hela dagen för att ordna transporten hem.

I dag måndag ska en skandinavisk sjuksköterska komma och titta till honom på sjukhuset sedan skickar SOS ner en skandinavisk läkare som ska eskortera Joakim hem när han anses klara flygresan