Sanningen bakom ”Parneviks” julgranskupp

”Vi stal tillbaka den”

1 av 8
TV

Julgranskuppen var på riktigt.

Familjen Parnevik stal basketproffset Michael Jordans julgran.

– När jag träffar honom på golfklubben får jag berätta vad som hände, säger Jesper Parnevik.

I kvällens ”Parneviks Jul” blev TV3:s tittare vittne till en julgranskupp. Jesper och Mia Parnevik och deras fyra barn Peg, Penny, Philippa och Phoenix fastnade för samma julgran som basketproffset Michael Jordan. För att göra granen till sin plockade de bort lapparna där det stod att granen var tingad av basketstjärnan. Penny och Philippa hängde sedan lapparna på en avsevärt mindre gran.

– Vi stal tillbaka den. Mia hade varit där innan och sett ut just den granen men hon hade inte betalat för att få sin lapp på granen. Så innan Mia hade hunnit tillbaka med oss hade någon som jobbar för Michael Jordan varit där och bokat den, säger Jesper.

”Vill nog inte hamna i bråk”

Nu hoppas han att de kommer att kunna skratta åt saken.

– När jag träffar honom på golfklubben får jag berätta vad som hände. Han kommer nog att få sig ett gott skratt tror jag. Jag hoppas inte att han blir arg för jag vill nog inte hamna i bråk med honom. Jag tror inte att jag skulle ha någon större chans vid en konfrontation om man säger så., säger han.

Händelsen skedde för drygt en vecka sedan och nu ska familjen fira jul hemma i Florida, USA, tillsammans med släkt och vänner.

– Mina föräldrar och de flesta syskonen är redan här och på julafton kommer bland andra Elin Nordegren och hennes familj och golfproffset Richard S Johnson, säger Jesper.

”Det är ett gammalt kapitel”

Elin Nordegren kommer inte att ta med sig sin exman golfproffset Tiger Woods som även är pappa till hennes barn. De träffades när Elin Nordegren var barnflicka hemma hos Parneviks och enligt Tiger Woods har de i dag en god relation trots otrohetsskandalen för sex år sedan.

Jesper Parnevik har tidigare berättat att händelsen gjorde honom besviken.

– Jag har tappat all respekt för honom, framför allt som man och pappa. Det känns inte ens som det spelar någon roll vad han gjort på golfbanan. Min respekt för honom som person är borta, sa Jesper till Aftonbladet för sex år sedan.

Men nu verkar ilskan ha lagt sig.

– Allt sådant är glömt, eller det är ett gammalt kapitel. Vi är bara glada att Elin och Tiger har en bra relation nu, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM