Allings galna år: ”Jobbat så jävla mycket”

’Jag vill bara ha semester’

1 av 6
Morgan Alling säger att han har lärt sig att lyssna på kroppens signaler. Just nu är han i ovanligt stort behov av att få vara ledig då han synts i mängder av olika sammanhang det senaste året. Men redan i januari väntar en egen teaterföreställning och dessutom har skådespelaren ett nytt skriv­projekt på gång.
TV

Han har en låg stresströskel efter att ha gått in i väggen.

Under året har Morgan Alling jobbat stenhårt – fallit flera gånger och kommit upp igen.

– Brinnande människor kraschar emellanåt, säger Morgan Alling till Nöjesbladet.

Skådespelaren Morgan Alling, 47, har synts nästan överallt, och har jobbat med ett flertal projekt. Just nu är han högaktuell i ”Stjärnorna på slottet”.

– Det har varit ett jävligt intensivt år. Så jag vill bara ha semester. Jag har jobbat så jävla mycket att jag inte kan tänka mig att ta ett till jobb, säger Alling till Nöjesbladet.

Blir lätt stressad

Han har lärt sig att lyssna på kroppens signaler efter att ha kraschat flera gånger i sitt liv.

– Jag har en låg stresströskel. Jag blir lätt stressad. Har du väl gått in i väggen en gång och kraschat så kommer du alltid att ha rädslan för att det ska hända igen. Jag har levt sedan mitten av 1990-talet med panikångest emellanåt. I dag vet jag vad det är och att det handlar om mitt sätt att leva. Förut trodde jag att jag hade en massa sjukdomar och sprang hos läkaren hela tiden. Det handlade egentligen bara om den mentala biten, säger Alling.

Det kanske blir mindre Morgan Alling 2016?

– Det kommer inte att bli på grund av att jag är rädd för att krascha. Det blir mindre för att jag har färre uppdrag. Men man blir inte av med mig så lätt, säger han.

Att han har synts i så många sammanhang som ”Let's dance”, ”Stjärnorna på slottet”, "Sune”-showen, två biofilmer, ”Morgans mission”... listan kan göras längre beror på att han tackade ja till ett flertal "lösa projekt" som kanske inte skulle bli av.

– Jag sa "får vi till det, så absolut". Alla projekt blev av och då blev det mycket. Men det hade också kunnat bli ingenting, säger han.

Söp mycket – sov lite

Trots arbetsbelastningen så har han klarat av att hantera situationen.

– Förut när jag gick in i väggen hade jag många mentala grejer och jag söp mycket. Sov lite. Jobbade mycket. Klart att jag fortfarande kraschar ibland. Men jag återhämtar mig på några dagar, säger han.

– Idag vet jag att det inte är en hjärntumör, magcancer eller något sådant. Det är stress och då kan jag dra ner på det, säger han.

Under nästa år lägger Alling in en ny växel. Fokus kommer att ligga på att skriva en ny bok. Uppföljaren till ”Kriget är slut”, som är hans uppväxtskildring.

– Bok två handlar om vad som hände sedan. Det handlar om resan, när man får allting men inte känner att man är värd någonting. Fast man står där i tv, är med i lekprogram, så säger hjärnan "du är inte värd det här". Den mentala delen då gjorde att jag kraschade, säger han.

FAKTA

Det här är Morgan

Namn: Sven Robert Morgan Alling.

Ålder: 47.

Yrke: Skådespelare, manusförfattare och regissör.

Familj: Hustru Anna-Maria Dahl, två barn.

Bor: Södermalm, Stockholm.

Jobb senaste året: ”Cirkus Imago – en chans på miljonen”, ”Let’s dance” (tvåa efter Anton Hysén) ..... ”Sune - kaos i fredagsmyset”, ”Morgans mission” (SVT), ”Stjärnorna på slottet”.

Framtidsplaner: I januari teaterpremiär för ”Morgan Alling show” i Stockholm. Har också börjat skriva på uppföljare till självbiografin ”Kriget är slut”.

ARTIKELN HANDLAR OM