Oldsberg krossade SVT:s uppesittarkväll

Flopp för Kronérs uppesittarkväll: ”Som Kalle Anka”

1 av 5
TV

TV4:s julmys krossade SVT:s dito.

Det blev Ingvar Oldsberg som gick segrande ur julduellen i tv-soffan.

– Bingolottos uppesittarkväll börjar nästan bli som en semi-”Kalle Anka”, man måste se det här, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Det är kriget om julefriden.

Och TV4:s uppesittarkväll med Ingvar Oldsberg krossade SVT:s utmanare ”Julstök med Lasse Kronér”.

”Är som Kalle Anka”

Medan TV4:s bingoafton sågs av 1,7 miljoner var det 700 000 som bänkade sig framför ex-bingofantomen Kronérs public serviceprogram, enligt preliminära siffror från MMS.

– Det är tjogonde året nu, det börjar bli en tradition nu. De som var små när programmet började är vuxna nu, så det har gått varvet runt. Det börjar nästan bli som en semi-”Kalle Anka”, man måste se det här, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

”Dubblade avståndet”

Han har inte själv sett SVT:s program men vill inte göra ner konkurrenten på något vis.

– Vi ökade och dubblade nästan avståndet, så det är kul, men det är bra att det finns ett alternativ. Men det är som när vi möter ”Melodifestivalen”. Enträget gnatande har jobbat in vårt program så bra, jag tror att det är svårt att ta sig in där även om man gör ett kanonprogram i en annan kanal.

”Vore dumt att inte vilja ha mer”

SVT:s programchef Christina Hill håller med.

– Det är bara att gratulera ”Bingolotto”, de har en enorm tradition hos folket och det är förvisso bra eftersom det också ger pengar till föreningslivet. Vårt program är ett alternativ för den som inte vill spela bingo och vill ha ett reklamfritt program.

– Det är klart att vi gärna sett fler tittare hos oss men samtidigt får man ha respekt för ”Bingolottos” tradition. Vi är väldigt glada för vårt program, vi tyckte det blev jättebra.

Har ni inte ambitionen att locka flest tittare?

– Jo, det är klart att vi vill locka så många tittare vi kan, det vore ju dumt annars.