Lindström i nytt ljugprogram i SVT

”Medverkar bara om det är på eget initiativ”

1 av 4 | Foto: LOTTE FERNVALL
Det var Fredrik Lindström själv som föreslog att SVT skulle göra programmet.
TV

Nu ska det både ljugas och talas sanning i SVT.

Fredrik Lindström, Johan Glans och Anna Mannheimer ska toppa det nya lekprogrammet ”Tror du jag ljuger?” i kanalen.

– Jag medverkar bara i tv om det är absolut frivilligt och på eget initiativ, säger Fredrik Lindström till Nöjesbladet.

Nöjesbladet kan avslöja att SVT gör ett nytt tv-program vid namn ”Tror du jag ljuger?” med Anna Mannheimer, Fredrik Lindström och Johan Glans i spetsen.

– Det finns en BBC-förlaga till programmet. Det är på mitt initiativ vi ska göra en svensk version till det här programmet. Jag föreslog det till Henrik Schyffert som producerar det inom bolaget Brommamamma, säger Fredrik Lindström till Nöjesbladet.

Något du ser fram emot att göra?

– Absolut. Annars skulle jag inte göra det. Jag medverkar bara i tv om det är absolut frivilligt och på eget initiativ, fortsätter han.

Utöver dessa kommer fyra gäster att medverka i varje program – där de berättar historier som ibland är sanna och ibland falska.

Udda händelser i livet

Programidén kommer bland annat att gå ut på att man får klura ut vem som ljuger – och man får även reda på udda händelser i gästernas liv.

Inspelningarna börjar i januari. Förlagan är brittiska succén ”Would I lie to you?” där komikern Rob Brydon, känd från bland annat tv-serien och filmen "The trip”, är programledare.

Lagkaptenerna i brittiska versionen är David Mitchell och Lee Mack.

Produktionsbolaget Brommamamma drivs av Henrik Schyffert, Erik Haag och Kerstin Johansson.

I BBC:s original gästas lekprogrammet av kändisar. Några som har medverkat är Mackenzie Crook, Sir Terry Wogan, Warwick Davis, Ray Winstone och Trevor Noah. Vilka svenska kändisar som ska medverka, och när det ska sändas, är ännu okänt.