Claire Wikholms vrede: ”Alling svek vårt löfte”

Känner sig baktalad av skådespelaren

1 av 5
TV

Morgan Alling pratade ut om konflikterna i ”Stjärnorna på slottet”.

Nu menar Claire Wikholm att han har svikit henne – och brutit en pakt.

– Han svek vårt löfte om att vi inte skulle ta upp något tjafs, säger Wikholm till Nöjesbladet.

Ett storbråk har rasat efter SVT:s ”Stjärnorna på slottet” mellan Morgan Alling, 47, och Claire Wikholm, 71.

Den dåliga stämningen i tv-programmet är påtaglig.

I en intervju med Nöjesbladet förklarar Claire Wikholm att ”Slottet”-gänget ingick en pakt när de såg delar av varandras program. Att inte prata ut om konflikterna.

– Jag känner mig väldigt sviken. När vi hade sett tio minuter av varandras program så sa allihopa "åh, herregud. Nu kommer pressen att försöka få fram konflikter. Det ställer vi inte upp på för det tycker vi inte". Vi bråkar naturligtvis. Vem bråkar inte? Men det var inget större än så. Sedan blir var och en intervjuad och ingen sa ett ont ord. Inte någon annan än Morgan Alling, säger Wikholm till Nöjesbladet.

”Skulle inte ta upp något tjafs”

– Han svek vårt löfte om att vi inte skulle ta upp något tjafs. Jag tycker, och det kan jag stå för. Att han behöver göra reklam för sig själv och vill göra det. Jag behöver inte det, säger Claire Wikholm.

Hon påpekar att det är ett väldigt stort material som "Stjärnorna på slottet”-produktionen har samlat på sig under inspelningen.

– Det är 200 timmar inspelad television. 40 timmar på oss vardera. Då inser man att du kan klippa ihop vad som helst av det. Du kan göra mig till Hitler eller jungfru Maria. Det är väl inga problem. Jag har inte tänkt på det förrän plötsligt när detta hemska hände, säger Wikholm.

Alling har berättat att han upplevde att Wikholm försökte trycka ner honom.

– Jag är inte så intresserad av att umgås med en person som försöker sätta sig på andra. Ni kommer att få se flera program där jag inte är intresserad av att lyssna på det. Det är en person som inte klarar av att någon annan är i centrum. Jag har stött på de där personligheterna. Förut har jag aldrig blivit arg och så har jag bestämt att jag ska vara tyst och gå vidare. Jag kan inte längre hålla tyst. Så jag vill visa upp det, säger han till Nöjesbladet.

Till Expressen berättar Claire Wikholm att hon mot slutet av inspelningen av "Stjärnorna på slottet” blev utfryst.

– Sista dagen kände jag mig mobbad. Då pratade inte killarna med mig. Om jag frågade "var ska vi vara klockan tio?" gick de bara förbi mig. De svarade inte mig, som om jag inte fanns, säger hon.