Här är deltagarna i ”Farmen” 2016

Tatuerad från topp till tå – tycker djur är ”obehagliga”

1 av 17 | Foto: Eric Josjö/TV4
Deltagarna i ”Farmen” 2016.
TV

En hatar att äta kött och en tycker att djur är läskiga – här är de nya deltagarna i TV4:s ”Farmen”.

Dokusåpan har premiär på söndag och Paulo Roberto fortsätter som programledare.

På söndag kliver 16 färgstarka personligheter in på en bondgård för att leva som man gjorde för hundra år sedan i TV4:s dokusåpa ”Farmen”. Samtidigt tävlar de om en halv miljon kronor.

I skaran finns allt från den 25-årige bloggaren Gunvor Friberg som hatar att äta kött och gå på dass till den 37-årige lastbilschauffören Morgan Lindström som är uppvuxen på landet.

En annan deltagare är Ali Kabiri, 27. Han har ingen erfarenhet alls av farmarliv och är rädd för djur.

Farmen-profil tillbaka på gården

Precis som i förra säsongen leds programmet av Paolo Roberto. Ett annat välkänt ansikte är Farmen-profilen Gutta Andersson, som ska lära deltagarna hur gården ska skötas.

Den nionde säsongen av ”Farmen” har premiär den 10 januari kl 20 i TV4. Efter säsongsstarten kommer programmet att sändas måndag till torsdag med veckofinaler på söndagar.

Här är alla deltagarna i Farmen 2016:

■ ■ Sofie Pettersson, 28, produktionsledare, Göteborg:

Sofie kommer från Skåne men bor just nu i Göreborg där hon jobbar som projektledare på en reklambyrå. Hon är en sportig tjej som tränar både fotboll och innebandy. Sofie har ingen vidare farmarerfarenhet. Om det inte ska räknas att hon hade grodyngel och vandrande pinne som husdjur när hon var yngre?

■ ■ Camilla Lööke, 26, säljare, Stockholm:

Camilla bor sedan några år i Stockholm men är uppvuxen i Falun. Hon har spelat handboll på elitnivå men blev tvungen att sluta pga. axelproblem. Hon är en händig tjej som är bra på att bygga. En egenskap som nog kan vara en fördel på Farmen.

■ ■ Nina Wahlin, 47, samhällsengagerad entreprenör, Södertälje:

Nina är en engagerad och driven kvinna. Hon har bott 15 år i Grekland men har nu flyttat tillbaka till Sverige med sin familj. Nina har jobbat med en mängd olika jobb och bland annat drivit egen butik i Grekland. Nina brinner för kvinnofrågor och är även politiskt aktiv.

■ ■ Gunvor Friberg, 25, bloggare, Helsingborg:

Gunvor är en rolig tjej från Skåne.Hon hatar kött och allt som har med kött att göra. Hon har inte heller mycket till övers för att gå på dass. En sommar på Farmen kan med andra ord bjuda på en hel del utmaningar för henne.

■ ■ Pernilla Wallette, 47, artist, Jät:

Pernilla är en glad trebarnsmamma från Småland. Hon bor mitt ute på landet med hönsen runt hörnet. Det hon älskar mest är sitt växthus där hon odlar alla möjliga saker. Pernilla är också artist.

■ ■ Ewonne Eneroth, 63, frilans, Söderhamn:

Mångsysslaren Ewonne har arbetat som sjuksköterska, på reklambyrå och drivit egen restaurang utomlands. Hon bor just nu i Söderhamn men har under många år bott på ett torp ute på landsbygden. Hon har stor erfarenhet av djur och gårdsliv så en sommar på Farmen ser hon inga bekymmer med.

■ ■ Sara-Marie Costa, 27, Kulturarbetare, Malmö:

Sara-Marie är en tuff tjej som säger vad hon tycker. Hon kommer från Norrland men bor numer i Skåne. Sara-Marie är en fena på att härma dialekter och står gärna på scen eller framför filmkameran.

■ ■ Lina Ilar, 22, undersköterska, Falun:

Mer dalkulla än Lina kan man nog inte bli. Det finns till och med en dalkullatatuering där om man tittar noga. Linas stora intresse är hästar så Farmens hästar är i goda händer så länge Lina är kvar på gården.

■ ■ Fredrik Rosenkvist, 26, jurist, Ystad:

Fredrik är nyutexaminerad jurist och bor i Lund. I bokhyllan hemma hos honom trängs lagböckerna med en hel hög kattböcker då Fredrik är något av en kattfantast. Hur han hanterar de övriga djuren på Farmen återstår att se då han inte har någon större vana av bondelivet.

■ ■ Göran Terninger, 66, frilans, Åkersberga:

Göran är årets äldste farmare och han har en gedigen meritlista från arbetslivet. Han har jobbat i inte mindre än 8 olika branscher, bland annat som bankman och polis. Farmarlivet har han viss erfarenhet av då han en gång i tiden hade en gård med hästar och kor.

■ ■ Paul Rosensköld, 55, säljare, Malmö:

Snacksalige Paul eller Palle som han kallas kommer från Malmö. Han älskar fotboll och framför allt MFF. Palle jobbar som säljare och då är det är kaffemaskiner som gäller.

■ ■ Anton Tsvetkov, 29, Sportfiskare, Lenhovda:

Anton är en självsäker, energisk kille som har svårt att sitta still. Alltid finns det något att släpa, lyfta eller göra. Allt kan bli till träning för honom. Anton är proffsfiskare och kallas i fiskekretsar för ”Rysken”. Fiskarna i Farmens sjö får huka sig när Anton är på gården.  

■ ■ Robin Stenberg, 26, modell, Nacka:

Robin är en kille som är tatuerad från topp till tå. Han jobbar som modell men har också en utbildning som snickare. Något som kanske kan komma väl till pass på Farmen. Just nu studerar han på Tillskärarakademin i Stockholm.

■ ■ Hampus Jönsson, 27, kläddesigner, Dalhem:

Hela vägen från Gotland kommer Hampus Jönsson. Hampus har ett eget klädmärke och jobbar en med nattklubbar. Han vet också en hel del om höns då han hade egna när han var yngre.

■ ■ Morgan Lindström, 37, Lastbilschaufför, Örebro:

Morgan kommer från Västerås och kör lastbil till vardags. Han är uppvuxen ute på landet och meckade mycket när han var yngre. Morgan är händig och gillar att bygga egna möbler hemma.

■ ■ Ali Kabiri, 27, Färskvaruchef, Täby:

Ali är en rolig kille som gillar att skämta om det mesta. Alis erfarenheter av Farmarliv är så gott som obefintliga och han tycker att djur är mest obehagliga. En sommar på Farmen blir en rejäl utmaning för Ali.

ARTIKELN HANDLAR OM