Tittarna har inte hittat nya debattprogrammet

Projektledaren: ”Jag tycker inte att det är jättekonstigt egentligen”

1 av 2
Belinda Olsson.
TV

”Debatt” har skrotats.

Men SVT:s tittare har inte följt med till det nya debattprogrammet ”Opinion live”.

– Jag tror inte att folk vet att det har startat, säger projektledare Katarina Sahlin.

”Debatt” gick i graven efter 27 säsonger och i SVT:s nya samhällsprogram ”Opinion live” med programledare Belinda Olsson och Olle Palmlöf ska veckans viktigaste samhällsfrågor debatteras. Men efter premiären i torsdags stod det klart att tittarna inte hade följt med i flytten.

Enligt SVT:s preliminära tittarsiffror såg 281 000 premiäravsnittet jämfört med de 426 000 som såg säsongsstarten av "Debatt" förra året. Katarina Sahlin som är projektledare på SVT tycker inte att det är konstigt.

– Jag tänker inte jämföra ”Opinion live” och ”Debatt” för jag tycker att det är två helt olika program. Det här är en programstart med ett nytt program som i och för sig handlar om opinion men det är ju inte ”Debatt” som är ett inkört koncept. Jag tycker inte att det är jättekonstigt egentligen och dessutom har vi inte slagit så hårt på trumman heller men jag tänker inte utvärdera det än utan jag tänker låta det gå några program, säger hon.

Är anledningen till en lägre premiärsiffra att SVT inte har slagit på stora trumman?

– Det är klart att om det hade varit jättemycket trailers, så hade folk känt till programmet men jag tror inte att folk vet att det har startat. Det har kanske inte varit jättetydligt, säger Katarina Sahlin.

ARTIKELN HANDLAR OM