”Farmen”-Anton: ”Kvinnor är anpassade för att inte lyfta”

”Det var sarkastiskt, väldigt sarkastiskt”

1 av 2 | Foto: Eric Josjö/TV4
Anton Tsvetkov.
TV

”Farmen”-Anton Tsvetkov sa ”kvinnor är anpassade för att inte lyfta shit”

Nu reagerar deltagaren Nina Wahlin efter tävlingsförberedelserna på Sörgården.

– Vi fogade oss in i Antons scenario om hur vi skulle bära, säger hon.

I kvällens ”Farmen” i TV4 förbereder sig deltagarna i Sörgården på en kamp mot farmarna genom att bära stock och Anton Tsvetkov, 29, tar kommandot. Hans taktik är att enbart de manliga deltagarna ska bära och tjejerna skulle springa vid sidan och stabilisera stocken.

– Män är anpassade för att lyfta shit och kvinnor är anpassade för att inte lyfta shit”, säger han framför kameran.

”Hur gick vi med på det här?”

Deltagaren Nina Wahlin, 47, reagerade i programmet och berättar hur hon ser på situationen i efterhand.

– Jag blir inte upprörd men jag markerar ju att jag inte delar den åsikten, säger hon.

Och berättar att hon är förvånad.

– Man ser i avsnittet att jag upprepar för att förstå och detta förvånar både mig och Sofie (deltagaren Sofie Pettersson, 28, reds.anm), att hur gick vi med på det här? Att vi skulle se ut som att vi bär?, säger hon.

Och fortsätter.

– Jag överraskar nog mig själv där rätt mycket men tycker bara att det är han som förminskar sig själv genom att visa att han inte kan se individer utan måste se kön.

Du kände dig inte förminskad?

– Inte som person, för jag är rätt trygg i mig själv men det var en komplicerad situation för det var rätt skakigt på Sörgården då, det fanns bubblande konflikter. Så både jag och Sofie som annars är väldigt tydliga och starka individer fogade oss på något märkligt vis in i Antons scenario om hur vi skulle bära, säger Nina Wahlin.

”Inte fan vet jag vad jag hade i huvudet”

Anton Tsvetkov menar att uttalandet var ironi.

– Det var sarkastiskt, väldigt sarkastiskt, säger han.

Menade du inte det?

– På sätt och vis är det så och på sätt och vis är det absolut inte så, det där kräver ju en mycket djupare diskussion. Vad ska man säga, den kroppsliga strukturen på människor är väldigt, väldigt olika beroende på om det är en man eller kvinna. Det är en fråga om produktion av testosteron, östrogennivå, tjockare bendensitet med mera, säger han.

– På så sätt är en man mer byggd för fysisk aktivitet än vad kvinnor är. Sen har vi fantastiska kvinnor som är helt skogstokiga, bland annat Amanda Bergqvist som var med förra året, där har vi en tjej som är starkare än mig i stort sett. Det kräver en väldigt djup diskussion men svaret är både jag och nej, säger Anton Tsvetkov.

Men varför ironin?

– Jag vet inte, Nina och jag hade kanske pratat om någon feministgrej. Inte fan vet jag vad jag vad jag hade i huvudet för si och så många veckor sedan, säger han.