Jessica Almenäs: ”Jag vill till Hollywood”

Berättar om drömmen: Vill dra till USA

1 av 5 | Foto: TT
Jessica Almenäs.
TV

Hon kollapsade efter TV4-sändningen.

I ”Renées brygga” berättar Jessica Almenäs att hon sänkt kraven på sig själv – och drömmer om att slå igenom i Hollywood.

– Man får väl drömma, säger hon till Nöjesbladet.

Jessica Almenäs har gjort succé som modell, basketspelare och programledare i TV4.

Nu berättar profilen om sin nya dröm – och nästa karriärsteg: att dra till USA.

– Jag har en dröm om att åka till Hollywood egentligen, men det får man väl inte drömma om när man är 40 år, säger hon i kvällens ”Renées brygga”.

Programledaren Renée Nyberg stöttar henne genast.

– Du kommer kunna ta dig till NBC och LA, det tror jag, säger hon.

För Nöjesbladet berättar Almenäs att idén i så fall ligger några år fram i tiden.

– Jag har svårt att se hur det skulle gå till att dra iväg till Hollywood med mina två barn, men drömma får man väl göra! Det skulle väl i så fall ha varit som programledare så klart, skriver hon i ett sms.

Vilka program skulle det vara?

– Jag har verkligen inte utvecklat den här drömmen på något sätt så jag har faktiskt ingen aning om vilka program det skulle vara.

”Kanske tar ditt jobb”

Drivet har redan gjort henne till en av Sveriges mest framgångsrika programledare.

Kaxigheten har funnits med hela tiden, till exempel när hon mötte sin idol Renée Nyberg för första gången i tjugoårsåldern.

– När jag var med i ”Fröken Sverige” och kom tvåa var jag med i ditt program. Då frågade du vad jag ville med framtiden, då sa jag otroligt kaxigt ”jag kanske tar ditt jobb”, skrattar Jessica Almenäs.

– Gjorde du? Vad skön då var!

”Blev ångestklump”

Men det är ett driv som inte har varit odelat positivt.

– Man får prestationsångest vad gäller allt, det blev ångestklump om man var på en fest och spelade krocket tänkte jag att ingen skulle tycka om mig om jag inte vann. Det är sjuka tankar som snurrar, tvångstankar.

– Plus att man vill skapa mediebilden att man är perfekt, det kan man ju inte leva upp till.

”Nu dör jag”

Både 2006 och i höstas kollapsade Jessica Almenäs under jobbet på TV4‚ 2006 under en Nyhetsmorgonsändning.

– På ett jobbmöte trillade ihop, fick ont i hjärtat och tänkte: nu dör jag. Jag var 30 år. Jag hade fått en panikångestattack. Jag la mig i sängen och klev inte upp på två månader. Jag orkade inte kliva upp.

Efter höstens kollaps tog hon en timeout. Hon hittade kärleken i handbollsspelaren Patrik Fahlgren, 30, för några månader sedan. Och har sänkt kraven på sig själv.

– Ibland säger man dumma saker, ibland gör man bort sig, ibland blir man för full på en fest. Sådana saker händer. Det är jätteskönt nu när jag börjat släppa kraven på mig själv, det var bara jag som ställde dem, säger hon i ”Renées brygga”.

Fotnot: ”Renées brygga” sänds 21.00 i TV4 i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM