Anna Book till sjukhus efter blödning

”Jag kräktes och svimmade, och ramlade ihop”

TV

Under inspelningarna av ”Fångarna på fortet” drabbades Anna Book, 45 av en blödning i magen, skriver Expressen.

Den inre skadan var så allvarlig att hon fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Jag hörde någon skrika ”Hon andas inte”, säger hon till tidningen.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Anna Book skadade sig under inspelningen av ”Fångarna på fortet” och fick föras till sjukhus med helikopter.

I kväll tävlar Anna Book i TV4:s ”Fångarna på fortet”. Programmet spelades in på Fort Boyard i Frankrike tidigare i år och under inspelningen drabbades sångerskan av en otäck olycka som tittarna inte får se.

När Anna Book i en av grenarna skulle skjuta en järnstång framför sig gick något snett och stången träffade henne i magen med full kraft.

– Jag fick stången tre gånger så satans hårt i min mage. Det gjorde explosivt ont på en gång, men jag tänkte inte på det, säger hon till Expressen.

Kräktes och svimmade

Book insåg inte allvaret i situationen förrän deltagarna skulle lämna fortet. När de hissades ner till båten som skulle ta dem därifrån kollapsade hon totalt.

– Jag kräktes och svimmade och ramlade ihop. Jag föll in och ur medvetande, det blixtrade till i bland och i bland hörde jag någon skrika "Hon andas inte", och då förstod jag att något hade hänt, berättar hon.

Anna Book fördes akut till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Jag tänkte att det säkert hände något med min konstgjorda bukvägg, för första gången blev jag rädd, att det hade brustit. Jag blev rädd och ledsen, säger hon.

Har hämtat sig

Väl på sjukhus röntgades Anna och fick det lättande svaret att bukväggen inte brustit. Däremot hade hon drabbats av en kraftig blödning. I dag har hon hämtat sig från händelsen.

Inspelningarna av ”Fångarna på fortet” har sällan varit friktionsfria för Anna Book. När hon tävlade i programmet 2010 riktade hon skarp kritik mot TV4 för att inte ha tagit hand om deltagarna ordentligt.

– Vi fick inte ens käk när vi var där. Jag fick själv hasta till någon restaurang och beställa mat, sa hon till Nöjesbladet.

”Fångarna på fortet” sänds i TV4 klockan 20.00.