Han blir den nya ”Bachelorn”

”Har blivit tryggare i mig själv”

1 av 3 | Foto: DANIEL OHLSSON
Sebastian Ljungberg.
TV

TV4 fick fråga honom två gånger innan han sa ja.

Sebastian Ljungberg gick till slut med på att bli sjuans nästa ”Bachelor”.

– Jag kan ta den här rollen nu och allt vad det innebär att bli ”Bachelor-Sebbe”, säger han.

Han beskriver sig själv som lättsam, glad och spontan, med ett intresse för att resa och vandra i fjällen. Kökschefen Sebastian Ljungberg är äntligen redo för att möta kärleken. Valet att delta i programmet var dock ingen självklarhet.

– Jag har blivit tillfrågad förut och då har jag sagt blankt nej. Jag kanske hade en bild av att det är lite som ”Paradise Hotel” eller ”Big Brother”, men jag ser inte så på programmet längre sen jag kollat lite från förra året. Det är en helt annan bild. Lite mer seriösare liksom, fast på ett väldigt konstigt sätt, då det är 20 personer som ska träffa en.

Krävdes mycket information

Det krävdes mycket information om hur programmet går till för att Sebastian skulle nappa på erbjudandet. Men självklart inte bara det.

– Efter det så kom lite samtal med vänner och familj, de var som jag, lite kritiska i början. Vännerna och min familj var lite sådär ”nej men nej Sebbe, det där går inte, det blir bara fel”.  Syrran var väl den som var mest på. Sen jag har blivit positivt inställd till det här så har de stöttat mig till hundra procent.

Singel i ett år

I lite mer än ett år har den nya Bachelorn varit singel. Han tror att anledningen till att kärleken inte tidigare har funkat, har att göra med att han haft känslan av att vara på väg någonstans. Nu är det slut på det.

– Jag har varit lite osäker, jag har kanske inte varit helt där än med förhållanden, som jag känner att jag har blivit nu. Jag har kanske inte heller känt att jag har kunnat satsat riktigt helt på det, som jag känner att jag vill göra nu.

Vill ha skratt

Sebastian har inga speciella ramar på hur en tjej ska vara, enligt honom finns det något fint hos varje person. Men kan du få honom att skratta, så har du ett bra försprång.

– Har man ett gott sinne för humor, är spontan och ärlig så kommer man väldigt långt.

Han är lite nervös, men inte så mycket inför själva programmet. Nej, Sebastian är redo att anta rollen i Bachelor.

– Nu tycker jag att jag har landat lite och har blivit tryggare i mig själv. Jag kan ta den här rollen nu och allt vad det innebär att bli ”Bachelor-Sebbe”. Jag tycker att jag har mognat och känner att det går nog bra att folk pratar och tittar på mig på tv.

Vill du söka till Bachelor? TV4.se/bachelor kan du läsa mer om programmet.

FAKTA

Om Sebastian

Namn: Sebastian Ljungberg

Ålder: 37 år

Bor: Trondheim

Familj: Mamma, pappa, två systrar

Yrke: Kökschef

Aktuell: Som den nya bachelorn i Sjuans program ”The bachelor”