Jessica Andersson läxas upp för kaoset

Här tvingar Arga Snickaren sångerskan att rensa upp bland minnena: ’Jag har svårt att avsluta saker - jag skiter lite i det’

1 av 3
TV

Jessica Andersson har svårt att göra sig av med saker.

I källaren ligger högar med sonens leksaker.

- Det kan bero på att jag inte har mycket saker kvar från min barndom, säger hon.

I ett rum i källaren till huset i Trollhättan ligger flera gamla leksaker från när sonen var liten. Radiostyra bilar, barnfilmer och en halv skateboard har samlats på hög. Att hon inte har kastat bort prylarna tror hon har med uppväxten att göra.

Flyttade runt som barn

- Jag var tvungen att rannsaka mig själv och jag tror jag har svårt att göra mig av med saker. Det kan bero på att jag inte har mycket saker från min barndom, säger Jessica Andersson, 42.

Som liten flyttade hon runt mycket mellan olika hem och fosterfamiljer.

Sångerskan får i kvällens avsnitt av ”Arga snickaren VIP” hjälp av Anders Öfvergård att tömma rummet.

- Jag har gjort en rensning och det känns okej. Men allt det där kan man alltid bli bättre på så klart. Jag har sparat det viktigaste. Men jag är ingen samlare som man kan se i amerikanska tv-program, säger Jessica Andersson.

Saknar dörrknoppar

Det är mycket i hemmet i Trollhättan som är ostrukturerat. Garderober saknar dörrknoppar och trösklarna saknar fog. Även det får hon hjälp med i programmet.

- Jag har svårt att avsluta saker jag påbörjat. I stället skiter jag lite i det, säger Jessica.

Nu säger hon att hon lärt sig planera på ett annat sätt.

Och redan finns det planer på att göra om huset.

- Det händer saker med huset hela tiden. Har en del projekt i källaren. De gjorde ett fantastiskt rum där så jag är inspirerad att fortsätta, säger Jessica Andersson.