Skadekaos efter semifinalen i ”Gladiatorerna”

TV4: ”Extremt ovanligt och oturligt”

1 av 6
TV

Semifinalen av Gladiatorerna blev en skadekavalkad.

Hälften av deltagarna tvingas bryta och bli ersatta.

TV4 medger att det inte hör till vanligheterna.
– Det är extremt ovanligt och oturligt att det blev som det blev, säger Helena Hanberger exekutiv producent.

I fredagens semifinal av Gladiatorerna går det inte alls som det är tänkt. Två av tävlingens fyra deltagare tvingas bryta på grund av skador som gör att de inte kan fortsätta kämpa om en plats i finalen.

Michael Söderman, 41 år blir tacklad så hårt i grenen "Attackboll" att han skadar revbenet.
– Allt går ju så himla fort. Ungefär halvvägs in minns jag att Herkules kommer ikapp mig och det känns som att han får tag i mitt revben. När han ska fånga in mig känner jag hur det smäller till och jag känner direkt att något är fel. Men jag hade så mycket adrenalin att jag körde på, säger Michael Söderman.

”Ville gärna köra hela vägen”

Efter att ha kämpat sig igenom grenen "Pendeln" tar det stopp.
– Vid varenda steg jag tog så värkte det. Jag var svullen också och insåg efteråt att jag hade ett brutet revben. Man vill gärna köra hela vägen, men man måste erkänna när kroppen inte pallar med.

Michael fick lämna över platsen till en ersättare. Han tycker att det kändes trist att lämna, främst med risken att göra sin hejarklack besviken. Han berättar att han visste vad han gav sig in på och att han tycker att det är bra att Gladiatorerna kör på med tuffa tag. Flera av Gladiatorerna har dessutom hört av sig efteråt.
– Jag har fått meddelanden av dem där de kollat läget kring hur jag mår och om jag läkt ihop.Det har varit uppskattat att de bryr sig. Man blir ju som kompisar, säger han.

”Kände mig snurrig”

På damsidan fick Matilda Almqvist, 26 år, avbryta sin medverkan. Hon blev tacklad i grenen ”Gatloppet” så att hon skadade nacke och rygg.
– Jag hamnade ganska lågt och när jag skulle resa mig upp så träffade Bullet mig i huvudet på något sätt. Mitt huvud åkte bak så att det knäckte till i hela nacken. Jag bara sjönk ihop och fick jätteont. Inspelningen bröts direkt och sjukvårdare kom fram. Efter att ha undersökts backstage fick jag själv känna om jag kunde fortsätta. Men jag hade så pass ont och kände mig ganska snurrig så jag kände att det inte var möjligt.

Går gladiatorerna på för hårt?

– Nej, det här var mer otur. De är också tävlingsmänniskor och det är klart att de också vill göra sitt bästa. Bullet var dessutom framme och bad om ursäkt. Det var inget hon gjorde med flit. Det är sådant som händer.

TV4: ”Extremt ovanligt”

På TV4 säger man att det är väldigt oturligt att båda deltagarna skadade sig och att det är ovanligt att två personer tvingas bryta i samma program.

– Det är verkligen maximal otur och tråkigt att både Matilda och Michael behövde bryta i kvällens semifinal. Säkerheten är något vi ständigt prioriterat men när man som idrottsmänniska eller utmanare går in i en fysisk tävling finns det tyvärr alltid en risk för skador, säger Helena Hanberger exekutiv producent.

Kontaktas deltagarna efteråt för att se hur skadorna läkt?

– Ja, vi har kontakt med utmanarna efter produktionen och sen är de alltid välkomma att höra av sig till oss.

Går Gladiatorerna på får hårt?

– Precis som det är i hockey, fotboll och andra idrotter är det i stridens hetta svårt att styra över skador, men det är extremt ovanligt och oturligt att det blev som det blev i kvällens avsnitt, säger Helena Hanberger.

Idag mår både Michael Söderman och Matilda Almqvist bra igen. Inspelningarna gjordes i november och deras skador har hunnit läka sedan dess.

ARTIKELN HANDLAR OM