Anitha Schulman i ny tv-serie med dottern

”Hon är en stor del av projektet”

1 av 3 | Foto: TV3
I höst har humorserien ”Mammor” premiär i TV3.
TV

I höst har humorserien ”Mammor” premiär på TV3.

I rollerna syns Anitha Schulman och hennes dotter Penny.

– Hon är en stor del av projektet. Utan henne skulle jag aldrig haft en mammablogg, säger Anitha.

I höstas sände TV3 ett pilotavsnitt av humorserien ”Mammor”. Nu kommer den tillbaka. I höst har serien ännu en gång premiär på TV3. En serie med igenkännande humor om föräldraskap. Som manusförfattare och i en av rollerna syns Anitha Schulman.

För att få ihop material har hon tagit sina bloggläsare till hjälp. I kommentarsfältet på hennes mammablogg finns flera ”mammatyper” som inspirerat och skapat karaktärer till den kommande serien.

En annan debutant i serien är Anithas dotter Penny Schulman.

– När Frans sjung om Zlatan för cirka tio år sen kanske folk ojade sig. Att han sen vann Mello var bara en bragd. Ingen ifrågasatte honom. Penny har omedvetet, för henne, varit en del av projektet i och med att jag började utkristallisera ett hum av serien när jag var föräldraledig med henne och mötte därmed föräldrarskap på en ny nivå när jag hade en "mammablogg". Att hon är en entertainer av rang vet vi redan. Klart var att hon skulle få en mindre roll. I vår familj gör man saker tillsammans, säger Anitha.

”Konstig diskussion”

Tidigare har Penny synts mycket i sociala medier och släppte bara för två dagar sedan låten ”Tjejer är bäst”, som gick in på plats 48 på den svenska Spotify-listan.

Flertalet gånger har Penny hyllats i sociala medier men att hon syns så mycket har också resulterat i kritik mot föräldrarna.

– Det är en generationsfråga. Är man över 30 kanske man förfasar sig och pratar om exponering av barn. Men allt handlar om hur man förhåller sig till kändisskapet, säger Anitha.

Samtidigt förstår Anitha kritiken och försöker att hitta en balans. Men att Penny tycker det är roligt är det viktigaste.

– Det är en konstig diskussion. Föräldrar som hetsar och piskar på sina barn på idrottsevenemang ifrågasätts aldrig. Men ett roligt klipp på en 5-åring på Instagram tycker folk är skadligt, säger hon.

Inte politiskt

Humorserien har inspirerats av andra kvinnliga komiker som Amy Schumer men också av den svenska serien ”Reuter och Skoog”.

Och i rollistan finns nästan bara kvinnliga namn, som Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Ulrika Ellemark.

– Vi vill inte ha en ”kvinnor kan-situation”. Vi är lika roliga och vulgära som vem som helst. Vi är inte politiska eller feministiska, men visst kanske det ibland blir en gliring åt ena eller andra hållet. Vi har gjort humor vi tycker är rolig. Vi skyddar inte män eller kvinnor men tillåter oss att skratta åt oss själva. Det som sker i föräldraskapet eller i vuxenvärlden är så mycket knaserier, säger Anitha Schulman.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV3