Biggest loser-Pierre: ”Jag skäms för mitt kriminella förflutna”

1 av 5 | Foto: SJUAN
Pierre Kjellman i ”Biggest loser”.
TV

Under 90-talet avtjänade Pierre Kjellman ett fängelsestraff.

I kvällens ”Biggest loser” berättar han om när han bröt med sitt kriminella liv.

– Jag var i valet och kvalet om jag skulle ta upp det. Jag skäms så mycket för det, säger han.

1996 dömdes Pierre Kjellman, 42, till fyra års fängelse för grovt rån. I kvällens avsnitt av ”Biggest loser” berättar han om tiden i fängelset och hur det stärkt honom.

– Hela det här småpojksstrecket bredvid snatteriet eskalerade så fort att stölder och inbrott kom ganska snabbt inpå, säger Pierre i programmet till träningscoachen Sabina Dufberg.

Det var dåliga val och fel umgänge som gjorde att Pierre hamnade i den kriminella banan.

– Jag visste att jag gjorde fel men tyckte inte det var så farligt då. Men det var bra att det nådde kulmen och att jag kände ”detta skiter jag i, nu får det vara bra”, säger han.

”Jag skäms”

Efter två år släpptes Pierre fri, med redan i häktet bestämde han sig för att det brottsliga livet inte var något för honom. Och nu väljer han att gå ut med det.

– Jag var i valet och kvalet om jag skulle ta upp det. Jag skäms så mycket för det. Kroppen skriker att jag inte vill prata om det, det känns som att rota i ett sår. Men för mig är ”Biggest loser” något fint, och de som tittar kanske kan ta till sig något. Jag kanske kan nå ut till en eller två som känner igen sig, säger Pierre.

Styrkan att bryta dåliga vanor och mönster tog Pierre med sig från tiden i fängelset till Ekolsunds slott och ”Biggest loser”.

– Jag kände mig klar med mina matvanor inför programmet. Målet med att söka var att bryta dem. Jag nattåt hur mycket kalorier som helst, säger han.

Har förståelse

I dag jobbar Pierre åt frivården som övervakare för att hjälpa yngre att komma byta bana i livet.

– Förståelsen ökade för de som gör dåliga val när jag hamnade i fängelset. Det krävs inte så mycket att hamna på fel sida, säger han.

Finalveckan i ”Biggest loser” börjar ikväll klockan 21:00 på Sjuan. Tillsammans med Jennie Thellberg, Sandra Wikström, Johan Bergquist och Ola Karlsson Eriksson gör Pierre upp om finalplatserna i tävlingen.

Få bästa kollen på tv, film, musik och populärkultur - följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM