Carina Berg tar plats i Persbrandts Ferrari

Tv-profilen praktiserar hos kändisar

1 av 6 | Foto: KANAL 5
Carina Berg kör bil med Mikael Persbrandt.
TV

Carina Berg ska ut i arbetslivet igen.

I en ny säsong av ”Ett jobb för Berg” praktiserar hon hos svenska kändisar.

– Den här säsongen är fylld med stunder då jag tvingas ur min säkerhetszon, säger Carina.

Kanal 5:s program ”Ett jobb för Berg” är tillbaka med en ny säsong. Konceptet är lätt att förstå: Carina Berg går som praktikant bredvid kända svenskar. Men utförandet är inte alltid så enkelt.

– Den här säsongen är fylld med stunder då jag tvingas ur min säkerhetszon. Att sitta bakom ratten på Mikael Persbrandts Ferrari i 200 kilometer i timmen, och höra honom skrika "BROMSA!!!" var ett sådant ögonblick. Sen blir det dödslyft framför 150 dansentusiaster, skidåkning i kroppsstrumpa och ”sexig” catwalk på kullerstenarna i Monaco, säger hon.

”Var beredd med skämskudden”

Förutom detta utlovar Berg både skratt och pinsamheter.

– Kanske ska man vara beredd med skämskudden. Det kommer jag i alla fall vara, men det beror mest på att alla handledare var lite lätt sadistiska denna säsong och satte mig på prov hela tiden, säger Carina Berg.

Utöver de nya jobben kommer Carina även gå in på djupet och låta tittarna lära känna de olika kändisarna.

– De är ju fascinerande på så olika sätt. Men det finns några ögonblick som jag alltid kommer bära med mig, säger hon.

Bland annat berättar Sven-Göran ”Svennis” Eriksson om hur han blev bestulen på flera miljoner men endast sammanfattar händelsen med ett ”äsch, det är bara pengar”.

– Eller när Pillan (Pernilla Wiberg reds anm.) ska ta mig på en lite träningstur och kör skiten ur mig i en hinderbana, eller när Tony Irving berättar om hur destruktivt livet egentligen var under första säsongerna av ”Let's Dance”, säger Carina Berg.

ARTIKELN HANDLAR OM