TV3 byter ut Anna Skipper - mot Annika Sjöö

Förra ”Let's dance”-profilen tar över ”Du är vad du äter”

1 av 3
TV

”Du är vad du äter” gör comeback i rutan i höst.

Men TV3 har bytt ut Anna Skipper - i stället tar Annika Sjöö över.

– Man kommer få se en mer bestämd Annika, det går ju inte att dalta med personer som måste göra en förändring. Men jag kommer inte att vara elak, säger hon.

Hon blev känd för svenska folket som dansare i ”Let's dance”. Sedan dess har Annika Sjöö, 35, profilerat sig som bloggare och föreläsare inom kost och hälsa och har gett ut flera kokböcker.

Nu tar hon över programledarskapet i ”Du är vad du äter” när TV3 dammar av programserien för ännu en säsong i höst.

– Ända sedan jag var med i ”Let’s dance” har jag drömt om att vara programledare för någonting som handlar om kost, hälsa och träning, säger Annika Sjöö.

Även om hon har figurerat i tv vid flera tillfällen är det första gången hon tar på sig programledarrollen.

– Det känns stort, pirrigt och roligt.

”Klart det blir annorlunda”

TV3 har tidigare sänt åtta säsonger av ”Du är vad du äter” med start 2005. Då blev programmet synonymt med livsstilscoachen Anna Skipper, 48, som också följde med när programformatet köptes av TV4-koncernen och sändes under tre säsonger i TV4 plus och Sjuan.

Men när ”Du är vad du äter” nu flyttar tillbaka till TV3 har Skipper bytts ut mot Annika Sjöö.

– Vi är två olika personer och det är klart det blir annorlunda. Jag jämför mig inte alls. Jag kör min grej, säger Annika Sjöö.

”Jag kommer vara hård”

Samtidigt säger hon att tittarna kommer att få se en ny bild av henne.

– Folk kanske bara har sett den sprudlande och glada Annika i ”Let’s dance” och jag är ju sån som person, så det är klart att det kommer att skina igenom. Men man kommer få se en mer bestämd Annika, det går ju inte att dalta med personer som måste göra en förändring. Men jag kommer inte att vara elak och jag kommer inte göra narr av någon. Jag kommer vara hård, bestämd och snäll, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM