Gammal ”Lyxfällan”-bild tas bort – efter våldskritiken

”Ser ut som gangsters med sexualiserad kvinnomisshandel på gång”

1 av 5
Många kritiserar ”Lyxfällans” kampanjbild från 2010.
TV

De före detta ”Lyxfällan”-programledarna Charlie Söderberg och Mathias Andersson står framför en kvinna i ett mörkt rum. Hon sitter fastbunden på en stol med en påse över huvudet.

Bilden, som är från 2010, ligger kvar på Viaplay, men nu väljer TV3 att ta bort den – efter kritik på sociala medier.

Den kritiserade bilden är en kampanjbild från säsong åtta av TV3:s ”Lyxfällan”, som har legat kvar på streamingsajten Viaplay.

Bilden är från 2010, men kritiseras nu på sociala medier.

En som har uppmärksammat den är bloggaren Lady Dahmer.

”Jag hade verkligen velat ta del av resonemanget när de på personalmötet kom fram till att ja detta blir skitbra! Lite tortyr-seriemördar-tema blir ju skitsnyggt! Lite paralleller till kvinnovåld känner ju alla igen sig i!”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

”En kaskadspya”

Lady Dahmer är inte den enda som reagerar på bilden.

”Det blir ju "sexigare" att skylla på förment kvinnliga grejer som designerskor... Dessutom ser det fan inte ut som att gubbarna är där för att hjälpa precis... Hela bilden är en enda kaskadspya”, skriver en kvinna på Facebook.

”Ser ut som gangsters med sexualiserad kvinnomisshandel på gång”, skriver en annan.

”Tvivelaktigt budskap”

Nu väljer TV3 att ta bort bilden.

– Det där är en kampanjbild som har väldigt många år på nacken och jag kan hålla med om att den är lite tvivelaktig i sitt budskap. Det som kändes rätt då känns inte rätt nu och vi jobbar inte med sådant manér i dag. Vi försöker nu se till att bilden tas bort på alla våra plattformar, säger Susanne Nylén, presschef på MTG.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lyxfällan