Kronér kan lämna SVT – och ”Doobidoo”

Programledaren: ”Står i valet och kvalet”

1 av 4
TV

Andra tv-kanaler rycker i folkkära Lasse Kronér.

Trots en lyckad säsong med succén ”Doobidoo” vet inte Kronér om han kommer att fortsätta på SVT.
– Hade jag tagit ett beslut baserat på ekonomi hade jag slutat på SVT för tio år sedan, säger han till Nöjesbladet.

Tidigare i år har Lasse Kronér kritiserat SVT för att han anser att de inte marknadsfört ”Doobidoo” tilläckligt mycket. Tv-programmet som är ett av de mest sedda i Sverige, som Kronér själv programleder och är mycket nöjd med.

– Att det här lilla programmet som är ganska omärkvärdigt som fungerar så pass bra. Det är jag stolt över. Framför allt med tanke på att SVT inte har lyft ett finger för att göra något åt det. Vi har inte fått en trailer, säger Kronér till Nöjesbladet.

Programmet har visats i en trailer tillsammans med andra program som SVT sänt under hösten. Men Kronér är inte nöjd och anmärker också på att han inte tycker att programmet lyfts på SVT:s hemsida.

”En jobbig period”

Trots att Kronér beskriver den nyss avslutade säsongen som fantastisk är han osäker på om han kommer att komma tillbaka för en trettonde säsong.
– Du ringer lite för tidigt. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra än. Jag är absolut inte tveksam till ”Doobidoo”, inte för en sekund. Det programmet skulle jag kunna köra i 500 år, det är inte ett problem. Du ringer i en sån där jobbig period som kommer vart femte år i mitt liv. En period där det är svårt att säga ja eller nej, säger Lasse Kronér till Nöjesbladet.

Han bekräftar att andra tv-kanaler rycker i honom.

– Ja. Det är inte svårt att gissa vilka det är.

Beslutet kring om Kronér kommer att stanna kvar på SVT eller istället välja att prova vingarna hos någon annan kanal kommer inte att baseras på ekonomi.
– Hade jag tagit ett beslut baserat på ekonomi hade jag slutat på SVT för tio år sedan. Det har inte varit intressant. Jag har fått mer intressanta erbjudanden som har varit mer lukrativa än avtalet jag har med SVT.

Ifall du byter kanal, fastnar ”Doobidoo” där?

– En gång för tolv år sedan fick jag i uppdrag av SVT och då hade jag precis slutat på ”Bingolotto”, att göra tolv program, skriva de och programleda. Då fick jag 60 000 kronor för detta. I samma sekund blir ”Doobidoo” SVT:s produkt. Å andra sidan kan jag skriva nya program eftersom jag är så kreativ. Det finns andra saker jag kan göra om så skulle vara fallet. Men det är inte fallet än eftersom ingenting är klart på något sätt. Jag är precis i val och kval. Jag skissar just nu på hur jag ska göra. Men jag vill väldigt gärna göra ”Doobidoo”.

Har tvekat förr

Redan 2013 var Kronér på väg att lämna SVT, men ändrade sig och skrev på nytt kontrakt. Vännen Ingvar Oldsberg har under hösten meddelat att han gärna kan tänka sig att samarbeta med Kronér.

– Jag tror säkerligen att våra vägar korsas i något tv-sammanhang. Idéer finns. Mer än så kan jag inte säga, sa Oldsberg till Nöjesbladet i september.