Peter fick lämna Big Brother-huset

TV

Det var en sammanbiten Peter som på torsdagen fick lämna Big Brother-huset. En otippad förlorare om man ser till aftonbladet.se:s läsare, av vilka majoriteten ville att Jacob skulle få lämna huset.

Foto: Kanal5
Peter blev den siste deltagaren att lämna Big Brother-huset före finalen.

Peter Svensson röstades alltså ut, tre dagar innan slutet, och får inte vara med i finalen. Muskelbyggaren fick ändå vara med länge, 101 dagar, men verkade besviken när han fick gå ut ur huset. Adam Alsing fick, i den efterföljande intervjun, korta och bestämda svar. På frågan vem Peter ville skulle vinna svarade han helt otippat Alex. Och när han skulle svara vem som absolut inte fick vinna var han lite skämtsam när han sa både Jacobs och Ulricas namn.

Färre män

Nu blir det alltså lite mindre mansdominans i Big Brother-huset, något som annars präglat den senaste veckan. Med tre ”hormonstinna herrar”, som programledare Adam Alsing beskrev det och en tjej har det minst sagt inte varit lätt för Ulrica. Hon har fått utstå tafsande, sexistiska kommentarer och blivit av med handduken när hon duschade. Men trots det har ”Ulle” varit vid gott mod och har i bikten hela tiden fasthållit att Alex, Peter och Jacob betett sig väldigt bra mot henne.

Peter och Alex har om möjligt kommit ännu närmare varandra under den senaste veckan och Ulrica och Jacob verkar i sin tur ha funnit varandra, på ett kompisplan.

”Göbba älskar dig”

Men trots att killarnas hormoner härjat fritt har det varit en relativt harmonisk vecka som inför finalen avslutades med en gourmetmiddag från den anrika restaurangen Operakällaren i Stockholm. En lyx som deltagarna inte verkar ha fått så ofta med tanke på att de drack ett 2000-kronorsvin till fel rätt. Ulrica satte pricken över i:et när hon tittade på vinet och sa: ”Chateau, då vet man att det är dyrt, eller?” Efter middagen brakade festen lös och Alex och Peter bedyrade sin kärlek för varandra. ”Göbba älskar dig”, hördes det från Big Brother-soffan. Nu återstår att se hur Alex klarar sig utan sin ”göbba”.

Karin Schmidt