Åh älskling, vilket party

Ulrica firade segern med sin hemlige pojkvän i natt

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
FEST HELA NATTEN På plats på Spy Bar i centrala Stockholm fanns hela "Big Brother"-gänget för att fira sin segrare. Kitty Jutbring, Elin Nilsson och Jacob Heidrich drog med segerdrottningen i "Big Brother"-låten. Och sen var det fest hela natten.
TV

Den vanliga tjejen vann.

Ulrica Andersson vann både 500 000 kronor och en pojkvän när "Big Brother"-finalen 2002 avgjordes i går kväll.

- Jag trodde aldrig i mitt liv att han skulle vänta på mig och så satt han där bakom en pelare, säger Ulrica Andersson.

3 500 åskådare hade samlats utanför "Big Brother"-huset för att vara med när de tre finalisterna i dokusåpan skulle bli till en. 120 000 ringde och röstade och majoriteten ville se Ulrica Andersson, personlig assistent från Karlstad, som segrare.

- Det kändes så konstigt när jag gick ut ur huset och folk drog och slet i mig och skrek mitt namn. Jag har ju inte gjort någonting, säger Ulrica.

Det stod mellan Ulrica Andersson, Jacob Heidrich och Alexander Nilsson i finalen. Först röstades Jacob ut och när sedan Alexander fick lämna huset satt en chockad Ulrica kvar. Efter 106 dagar i isolering från omvärlden fick hon sedan mottaga publikens jubel.

"Vi kände ju knappt varandra"

Bredvid mamma och pappa på läktaren satt även Daniel Weber, killen som Ulrica träffade någon vecka innan hon gick in i huset och som tittarna fått höra henne prata om, oroad att han skulle glömma henne.

- Vi kände ju knappt varandra när jag gick in i huset och så var han bara där. Jag blev alldeles jätteglad och jag hoppas att det kommer att funka nu, säger Ulrica.

Finalisterna fick direkt efter att de lämnat tv-studion träffa en psykolog. De fick även en kort sammanfattning av vad som hänt i världen medan de suttit inspärrade. Efter 106 dagar i ett litet hus blir omställningen svår och intrycken många.

- Jag vet inte vad jag känner än. Det kommer nog ändå att kännas tomt. Jag kommer att sakna det kompromisslösa livet där på nåt sätt, säger Ulrica.

Vad Ulrica ska hitta på med sina 500 000 kronor har hon redan gjort en lista på.

"Ska köpa en bil till mamma"

- Jag ska köpa en bil med värme till mamma, en dator till min syster och så ska jag ta körkort, säger hon.

Ulrica Andersson har symboliserat den vanliga tjejen inne i "Big Brother"-huset.

Tror du att du kommer förbli dig själv nu när du är ett välkänt ansikte?

- Jag hoppas jag kommer att vara samma Ulrica. Hur konstigt det än kan låta så tycker jag inte om att synas. Jag tycker om att vara vanlig.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM