Såpastjärnan vårdas för sin alkoholism

Emma-Maria från "Big Brother": Jag vill leva nykter och drogfri

1 av 3 | Foto: KANAL 5
"JAG VAR HELT SLUT" Nu har Emma-Maria Carlsson tagit tag i sina alkohol- och drogproblem och lagt in sig på behandlingshem. Efter vårens show blev det för mycket. "Jag var helt slut, jag mådde jättedåligt", säger hon.
TV

Knark- och fylleturnén efter "Big Brother" blev droppen.

Nu vårdas dokusåpastjärnan Emma-Maria Carlsson på ett hem för sitt drog- och alkoholberoende.

- Jag var helt slut och orkade inte leva som jag gjort, berättar hon i tv i kväll.

Emma-Maria Carlsson, 24, från Luleå var en av förra säsongens deltagare i "Big Brother".

I kvällens program "Big Brother - Återträffen" på Kanal 5 talar hon för första gången ut om sina alkohol- och drogproblem.

- Jag hade problem med både alkohol och droger redan innan jag var med i "Big Brother". Och det blev ännu värre efter att jag kom ut ur huset, berättar hon.

Emma-Maria hade varken jobb eller ett stabilt liv att gå tillbaka till.

Mådde jättedåligt

I stället hoppade hon på "Big Brother Road Show" - en krogturné där de utröstade profilerna Dominique Pons, Adriana Olsson, Lisa Broberg, Kalle Bergsten och Emma-Maria åkte runt i landet.

- Det var ju himla bra, säger Emma-Maria ironiskt. Jag är ju alkoholist och att fara på en turné som gick ut på att dricka helt enkelt "

Aftonbladet berättade i april hur showen spårade ur i fylla och sexlekar på scenen.

För Emma-Maria blev det droppen.

- I somras var jag helt slut, mådde jättedåligt. Mitt liv var helt ohanterligt och jag orkade inte leva som jag hade gjort, berättar hon i programmet.

Ska plugga

För tre månader sedan bestämde hon sig för att ta tag i sina problem. Hon la in sig på ett behandlingshem för kvinnor i Kramfors. Där ska hon stanna i ytterligare tre månader.

- Jag är stolt över mig själv, att jag valt att ta ansvar för mitt liv. Jag är positiv inför framtiden och känner mig lugnare, mognare, tryggare och starkare nu.

Hon ska börja plugga, bland annat psykologi, och lämna Luleå.

- Jag är redo att skapa mig ett nytt liv och vill bara leva nykter och drogfri. Och återgå till det normala, säger Emma-Maria till Aftonbladet.

När hon sökte till "Big Brother" ljög hon sig igenom antagningsprocessen.

- Hur jag gick vidare vet jag inte, säger hon.

"Hon lurade oss"

Johan Westman, programchef på Kanal 5, är förvånad över att hon kunde komma med.

- Vi borde ha upptäckt det här och då hade hon inte hamnat i huset. Men trots alla intervjuer och samtal med hennes vänner, urinprov och så vidare lyckades hon lura oss, säger han.

Vad har ni för ansvar för tiden efter programmet?

- Vi har ett moraliskt ansvar och vi erbjuder psykologhjälp och terapi. Men det är svårt att tvinga någon att ta hjälp, säger Westman.

Klas Lindberg