Fansen har fått nog

Big Brothers fanclub stänger sajt i protest

TV

Dokusåpan Big Brothers trognaste fans, BB House Guards, har fått nog av spritfester och Kanal 5:s agerande. Nu stänger de sin sajt i protest.

Från "bastufesten".

Häromveckan stoppade Kanal 5 reprisen av den så kallade ”bastufesten”, en fest då deltagarna hällde i sig sprit, som de fått sig tilldelade – av Kanal 5.

Festen urartade rejält och femman valde att stoppa reprisen, ”av hänsyn till de unga tittarna".

Även Big Brothers fanclub, BB House Guards, tyckte att festen var för mycket och skickade mejl till producenten Mathias Barnekow.

Krävde efterräkning

Fancluben krävde någon form av bestraffning av deltagarna och klargjorde att de inte står för den sortens uppträdande från deltagarna.

Mejlet bemöttes med tystnad, vilket gjorde att de 841 medlemmarna i fancluben tröttnade och stängde ner sajten.

Dessutom har Big Brothers redaktion inte kunnat leverera extramaterial till fancluben under säsongen, trots att de, enligt fancluben, lovat att göra det.

Sajten kommer att vara stängd tills vidare, skriver Magnus Jansson, ordförande i BB House Guards i ett pressmeddelande.

”Att nå mig via mejl är omöjligt”

Producenten för Big Brother, Mathias Barnekow, tycker att det är synd att BB House Guards stänger sajten.

– Det är naturligtvis jättetråkigt. BB House Guards är våra mest trogna tittare och de följer livet i huset dygnet runt, så det är tråkigt om de känner sig svikna, säger han till aftonbladet.se.

Han erkänner att han kan ha missat något av fanclubens mejl.

– Den här säsongen, sedan "väggen" sattes upp, får vi ca 300-500 mejl om dagen, bland annat från BB House Guards. Vi kan omöjligt hålla den kontakten med tittarna, som vi kunde förra året, tyvärr. Att nå mig via mejl just nu är i princip helt omöjligt.

Karin Schmidt