Adam Alsing: Det är bra tv-underhållning

1 av 2
SEX I TV Linda Rosing och Micke Lindgren efter "bastufesten" i mars. Adam Alsing försvarar nu sex- och fyllescenerna i dokusåpan.
TV

Adam Alsing, programledare för "Big Brother", försvarar fyllan och sexscenerna i sin dokusåpa.

- Skulle de ha sex, vara fulla och sjunga samtidigt vore det perfekt, säger han.

Adam Alsing har varit inblandad i "Big Brother" sedan starten 2000.

Förra säsongen var han både programledare och producent, nu endast programledare. Han tycker inte att fylleriet har blivit värre jämfört med tidigare säsongerna.

- De var väl fulla förra året också. Då gav vi deltagarna öl och vin en gång i veckan. Sprit fick de bara vid ett tillfälle och jag vet inte om det blivit så mycket värre i år, säger Adam Alsing.

Som Aftonbladet tidigare berättat tittar runt 60 000 barn varje dag på programmet som börjar klockan 19. Där får de se kraftigt berusade unga och sexscener på löpande band. Det oroar dock inte Adam Alsing.

- Det är upp till varje förälder om de låter barnen titta. Vi tar ansvar genom att vi underordnar oss de engelska ITC-reglerna som i många avseenden är hårdare än de svenska tv-reglerna.

Vore det inte lämpligt med en senare sändningstid?

- Det avgör tablåläggarna på Kanal 5.

Får dina barn (11 och 9 år, red:s anm) titta?

- De får kolla med en vuxen som är med. Det kan dyka upp grejer som kan behöva förklaring.

Är fylla och sex bra tv-underhållning?

- Det kan vara riktigt kul var för sig. Och tillsammans är det ännu bättre. Skulle de sjunga samtidigt också vore det perfekt.

Förlitar ni er bara på regelverket eller tar ni som skapare av programmet ett eget ansvar gentemot deltagare, anhöriga och tittare?

- Producenten Mathias ( Barnekow) har ett stort ansvar, ingen ska behöva må dåligt. Men de här människorna vet att allt de gör i huset kan visas.

Tidigare:

Klas Lindberg